ΛΑΡΙΣΑ

«Καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση»

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων παρά το δύσκολο της χρονικής συγκυρίας, πρόκειται να λάβει το προσεχές διάστημα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία διαπιστώνει ότι η εργοδοσία δυναμώνει την αντεργατική επίθεση.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, «το εκλογικό αποτέλεσμα και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που προέκυψε, δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων.

Μπροστά μας διαγράφονται νέες, πιο αρνητικές εξελίξεις για την εργατική τάξη και στο βαθμό που δεν ανασυντάξει τις δυνάμεις της και δεν ορθώσει ένα ισχυρό ταξικό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ, θα υποστεί νέα, μεγαλύτερα δεινά. Το εκλογικό αποτέλεσμα και ο συσχετισμός δυνάμεων που προέκυψε δημιουργεί νέες δυσκολίες για το εργατικό κίνημα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θα πρωτοστατήσει για την αγωνιστική ανάταση του εργατικού κινήματος , την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης στα σωματεία της, αντιπαλεύοντας τον φόβο και την απογοήτευση που υπάρχει. Δεν δίνουμε καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

Οι πρωτοβουλίες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επικεντρώνονται στα ζητήματα της υπεράσπισης των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της αποφυγής των απολύσεων, της ανακούφισης των ανέργων και της ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλισης των εργαζομένων.

Έτσι, οργανώνονται άμεσα συζητήσεις στις διοικήσεις, στις γενικές συνελεύσεις  των σωματείων και σε χώρους δουλειάς, με στόχο να παίρνονται αποφάσεις για αγωνιστική απάντηση σε κάθε απόλυση, μείωση μισθού ή κατάργηση κλαδικής σύμβασης.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο θα εντείνει τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση των ανέργων στα σωματεία και με τη συγκρότηση επιτροπών σε συνοικίες, προκειμένου να δυναμώσει η πάλη για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, για μείωση τιμολογίων, να μην διακόπτονται οι συνδέσεις, για πάγωμα οφειλών.

Τέλος, θα επιδιωχθεί η διοργάνωση σύσκεψης σωματείων, λαϊκών επιτροπών αγώνα και φορέων της πόλης στις αρχές Ιουλίου, για την οργάνωση της πάλης για δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους, εξασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να έχουν όλοι πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

( newsroom onlarissa.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις