ΛΑΡΙΣΑ

Αναβίωσε το μυθικό ταξίδι του Φιλοκτήτη

Ξεκίνησε σήμερα από τα παράλια του Αγιοκάμπου η αναβίωση του μυθικού ταξιδιού του ΦΙλοκτήτη.

Ο «Διάπλους του Φιλοκτήτη», η μεταφορά του μυθικού ταξιδιού από τον 14ο  πΧ αιώνα στον 21ο μΧ αιώνα αναβιώνει με ιστιοπλοϊκά σκάφη και φουσκωτά από σήμερα μέχρι και τις 27 Ιουνίου.

Τα σκάφη ναυλώθηκαν, εξοπλιστηκαν και στελεχώθηκαν με πληρώματα με πρωτοβουλία κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων και φορέων.

Η νέα αποστολή αποτελείται από πέντε σκάφη με 36 άτομα πλήρωμα που απαρτίζεται από εκπροσώπους φορέων.

Το πενθήμερο ταξίδι των συμμετεχόντων που ξεκίνησε από το λιμάνι Αγιοκάμπου, θα περάσει από την Χαλκιδική, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Αλόννησο, για να καταλήξει στο λιμάνι Αγιοκάμπου, την πατρίδα του βασιλιά της Μελιβοίας, Φιλοκτήτη.

Επιθυμία όλων είναι η μεταφορά ενός μηνύματος ειρήνης για την αδελφοποίηση των τριών πόλεων που σχετίζονται με τη ζωή και την πορεία του Φιλοκτήτη, της Λήμνου, της Τροίας και της Μελιβοίας, ιδιαιτέρας πατρίδας του μυθικού ήρωα, ελπίζοντας η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξήρε την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα ξεχωριστά στοιχεία που την διακατέχουν.

«Με τη συνεργασία των δήμων Αγιάς και Λήμνου αλλά και της περιφέρειας αναβιώνει μετά από χιλιάδες χρόνια ένα ταξίδι ορόσημο για την ιστορία της περιοχής μας. Η αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής μας κληρονομιάς αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής και της προσπάθειας αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος» σχολίασε ο κ. Αγοραστός.

Ο ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Σε δηλώσεις του στο ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουτάρας επεσήμανε πως «αναβιώνουμε το μύθο μετά από 3200 χρόνια περίπου ξεκινώντας από τον ίδιο τόπο, το λιμάνι του Αγιοκάμπου, με διαφορετικό όμως σκοπό. Ο σκοπός μας σήμερα είναι να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ειρήνης, αδελφοσύνης και συνεργασίας.

Πριν την αναχώρηση των σκαφών γυναίκες του Συλλλόγου Αγιάς προσέφεραν εδέσματα στους επισκέπτες ενώ χόρεψαν μέλη του χορευτικού του Μιλτιάδη Ντάλα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις