ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αγοραίος έρωτας έναντι … 5 ευρώ

Ανάστατη η κοινωνία της Νέας Αγχιάλου από τους Ρομά που έφτασαν στην περιοχή από τη Βουλγαρία

Η… πληγή των Ρομά από τη Βουλγαρία δεν έχει αγγίξει μόνον το Βόλο και τη Νέα Αγχίαλο. Η έλευσή τους στην περιοχή χρονολογείται τα δύο τελευταία χρόνια και τηρουμένων των αναλογιών ο αριθμός τους θεωρείται αρκετά σημαντικός, αφού εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός τους που διαμένει στην περιοχή είναι περίπου τριακόσια άτομα.

Μερικές δεκάδες από αυτούς, όπως καταγγέλλουν πολίτες της Νέας Αγχιάλου, εργάζονται περιστασιακά σε αγροτικές εργασίες, ωστόσο οι περισσότεροι αναζητούν τα προς το ζην μέσα στα σκουπίδια των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από τα σούπερ μάρκετ της πόλης. Έχουμε δει ουκ ολίγες φορές ηλικιωμένους Ρομά να βάζουν μέσα στους κάδους νήπια και να αφαιρούν τα προϊόντα, τυποποιημένα και μη, που έχουν λήξει, μας κατήγγειλαν χθες γυναίκες της Νέας Αγχιάλου που για ευνόητους λόγους δεν θέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Εκείνο όμως που έχει ενοχλήσει τη μικρή κοινωνία της Νέας Αγχιάλου και που έχει θορυβήσει κυρίως το γυναικείο πληθυσμό, είναι ότι μικρής ηλικίας Ρομά Βουλγάρες, μερικές από τις οποίες είναι δεν είναι ούτε δεκαπέντε ετών, όπως καταγγέλλουν γυναίκες της περιοχής, αναζητούν να κάνουν αγοραίο έρωτα έναντι του ευτελούς τιμήματος των πέντε ευρώ!!!

Δεν ξέρουμε πόσοι και ποιοι ντόπιοι έχουν ενδώσει στις ερωτικές οχλήσεις αυτών των κοριτσιών, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αναφύονται θέματα που άπτονται με τη δημόσια υγεία, μας είπε Αγχιαλίτισσα που είναι μητέρα δύο αγοριών που διανύουν την εφηβεία τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή, αν και όπως λένε δεν είναι βέβαιοι ότι οι φυσικοί αυτουργοί για τις παραβατικές πράξεις θα πρέπει να αναζητηθούν στους Βούλγαρους Ρομά.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, σε κάθε περίπτωση η εγκληματικότητα στη Νέα Αγχίαλο βρήκε πρόσφορο έδαφος στην περιοχή μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής πριν από δύο χρόνια. Μία περιοχή που το χειμώνα έχει πληθυσμό πέντε χιλιάδες και το καλοκαίρι, μαζί με τους οικιστές που μένουν τους θερινούς μήνες, ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες, δεν έχει ούτε έναν αστυνόμο και εξυπηρετείται είτε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ή από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας στο Βόλο, λένε οι Αγχιαλίτισσες που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις