ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινό σχολείο κλασσικού και σύγχρονου χορού

Φέτος το καλοκαίρι χορευτές/χορεύτριες από 11 ετών και ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους θα μπορούν να συμμετάσχουν σε τρία εντατικά σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου και μοντέρνου χορού στα πλαίσια του 1ου Καλοκαιρινού Σχολείου Χορού στη Σχολή Μπαλέτου Δαλαμάγκα.

Τα σεμινάρια βοηθούν στην προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές και έχουν στόχο τη βιωματική χαρά του χορού και την επιμόρφωση του κοινού μέσα από τη δημιουργική διαδικασία. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής και με την ολοκλήρωσή τους θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Το πρώτο, από Δευτέρα 2 έως Τετάρτη 4 Ιουλίου, αφορά το σύγχρονο χορό και είναι ένα χορευτικό εργαστήρι τεχνικής Limon-Release & Contact Improvisation. Διδάσκει η χορογράφος Πατρίτσια Λαζού, απόφοιτος της ΚΣΟΤ, δημιουργός της ομάδας χορού «Αλλού, εδώ παντού» και καθηγήτρια σύγχρονου σε επαγγελματικές σχολές χορού.

Το δεύτερο σεμινάριο, από 5 έως 13 Ιουλίου, αφορά τον κλασικό χορό και ειδικότερα την τάξη Intermediate Foundation RAD (προ-επαγγελματικό). Μέσα από την ύλη αλλά και ελεύθερες ασκήσεις θα δημιουργήσουμε ένα κινητικό λεξιλόγιο, θα αναλύσουμε τις ενότητες του μαθήματος του μπαλέτου (adage, port de bras, allegro, pirouettes, pointes etc.) και θα συσχετίσουμε την ποιότητα της κίνησης με τη μουσική.

Το τρίτο σεμινάριο, από 05/07 έως 13/07 αφορά το μοντέρνο χορό, επιπέδου Grade 5 ISTD. Στόχος είναι να εντάξουμε διαφορετικά είδη  στη χορευτική μας εκπαίδευση, ξεφεύγοντας από τις αυστηρές φόρμες του κλασικού, δίνοντας έμφαση στο ρυθμό και τη χορογραφία.

Στα σεμινάρια κλασικού και μοντέρνου διδάσκει η καθηγήτρια/χορογράφος Μαρία Δαλαμάγκα (BA in Dance, Απόφοιτος Επαγγελματικής Σχολής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΚΣΟΤ 2002-2004).Δηλώσεις συμμετοχής: Λ. Κατσώνη 33 (17:00-20:00), 2410 555615, www.dalamaga.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις