ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Αγοραστού – Κολλάτου

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τρέχοντα θέματα και έργα του Δήμου Τεμπών είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο κ. Κων/νο Κολλάτο.

Στην συνάντηση όπου συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενή συνεργασία με βάση το τρίπτυχο «κοινές πρωτοβουλίες, συνέργειες, αποτελεσματικότητα»

«Στο Δήμο Τεμπών η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίει σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς έργα συνολικού προϋπολογισμού 25,6 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών και άλλων κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Ή Αιρετή Περιφέρεια είναι με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους του Δήμους της Θεσσαλίας έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός ενώ τόνισε και την ανάγκη να κινηθούν όλοι οι φορείς με ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων.

Κατά τη συνάντηση κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η οδική σύνδεση του οικισμού στο Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους, θέμα για το οποίο θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη μέσα στις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με προσφορότερη λύση την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραθεριστών. Έμφαση δόθηκε από τον περιφερειάρχη στο να πληροί η οδική αυτή σύνδεση τους όρους και τις προϋποθέσεις της διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παράλληλα για τα παράλια τονίστηκε ότι η τοποθέτηση νέου Υπουργού Περιβάλλοντος θα σημάνει για την Περιφέρεια και το Δήμο την έναρξη της διαδικασίας ώστε να ξεκαθαρίσει το οικιστικό ζήτημα των παραλίων με την εκπόνηση των απαραίτητων πολεοδομικών μελετών. «Δυστυχώς η μη ύπαρξη πολεοδομικού σχεδιασμού (ΣΧΟΟΑΠ ΚΑΙ ΓΠΣ) στα παράλια του Δήμου Τεμπών καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση οργανωμένων αναπλάσεων αλλά και των απαραίτητων έργων υποδομής για τη βελτίωση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να κινήσει άμεσα της διαδικασίες για να λυθούν σοβαρά ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν» τόνισε ο κ. Αγοραστός ενώ ανέφερε ότι πρόκειται να υπάρξουν πρωτοβουλίες και στο θέμα της βελτίωσης του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι των οικισμό των Μεσαγγάλων, ο οποίος χρίζει αναβάθμισης στη βάση μιας νέας χάραξης.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η τουριστική αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και του Δέλτα Πηνειού ενώ πρωτοβουλίες αναμένεται να υπάρξουν και στο ζήτημα της αισθητικής βελτίωσης του χώρου των μικροπωλητών στην Αγία Παρασκευή ο οποίος εδώ και χρόνια είναι υποβαθμισμένος.

Ο κ. Κολάτος ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. με την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη να υπάρξει κόμβος και στον Πυργετό για να μην οδηγηθούν σε οδική απομόνωση η Κρανιά, η Ραψάνη και ο Πυργετός, κάτι που ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε δίκαιο αίτημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας απ’ την πλευρά της ανέφερε ότι η Π.Ε. Λάρισας πραγματοποιεί έργα συντήρησης και διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών, ενώ παράλληλα υλοποιούνται και έργα συντήρησης Αγροτική Οδοποιίας και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε ολόκληρο το Δήμο.

«Ο Δήμος Τεμπών διαθέτει όλες εκείνες τις προοπτικές που μπορούν να δημιουργήσουν τουριστικό ρεύμα στην περιοχή εάν και εφόσον αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται και ξεμπλοκάρουμε διαδικασίες οι οποίες καθυστερούν την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της περιοχής του Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου με έργα ουσίας και παρεμβάσεις αναγκαίες προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Καραλαριώτου.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό και την κ. Καραλαριώτου για τη συνεργασία επησημαίνοντας: «Η συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Τεμπών ευελπιστούμε ότι θα φέρει αποτελέσματα στην προώθηση όλων των κρίσιμων ζητημάτων του Δήμου μας που έρχονται από το παρελθόν. Προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε χρονίζοντα ζητήματα τα οποία θα δώσουν νέες προοπτικές στην περιοχή και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες μας».

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΣΠΑ Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ (ΔΑ) ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΓΟΝΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

       6.663.347,20 €

ΕΣΠΑ Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ (ΔΑ) ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

       6.388.953,26 €

ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού Εγκαταστάσεων Ύδρευσης και Σύστημα Απολύμανσης Πόσιμου Νερού Δήμου Νέσσωνος

         344.615,00 €

ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Δ.Δ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ Δ. ΝΕΣΣΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

945.870,00 €

ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

332.000,00 €

ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ “ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΟΣ”

1.510.000,00 €

ΚΑΠ

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ – ΚΑΡΥΑ

500.000,00 €

ΚΑΠ

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΠΗΛΙΑ-ΚΑΡΥΤΣΑ

5.400.000,00 €

ΚΑΠ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΝΝΩΝ

1.428.000,00 €

ΚΑΠ

ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

714.000,00 €

ΚΑΠ

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ – ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

1.000.000,00 €

Leader

Χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων Δ.Δ. Αιγάνης

234.000,00 €

ΚΑΠ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ 5ο ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ-ΟΜΟΛΙΟΥ-ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ- ΕΝΝΙΠΕΑ

220.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ

 

  25.680.785,46 €

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις