ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Περπατήστε ανάμεσα στα βιβλία»

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Ιουνίου η 13η Έκθεση Βιβλίου

Η έκθεση παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας Μιχάλης Τσακίρης, δήλωσε ότι «ο καθιερωμένος ετήσιος θεσμός του Πολιτισμού , η έκθεση βιβλίου συμπληρώνει  φέτος 13 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Το ραντεβού για τον κόσμο του βιβλίου θα φιλοξενηθεί  στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας αρχής γενομένης από την  Τετάρτη 20  Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί όλος ο πλούτος της εκδοτικής παραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας για τη γνωριμία με τον κόσμο του  βιβλίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  από την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας  «Φίλων ο Λαρισαίος» και τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας.

Η έκθεση βιβλίου  πέρα από την αξία που έχει καθαυτή ως πολιτιστικό γεγονός, έχει και σαν στόχο την ενίσχυση  της  φιλαναγνωσίας, της εξωστρέφειας, της αξιοποίησης  των νέων τεχνολογιών και της  στήριξης  της νέας δημιουργίας.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το θεσμό όπως το κάνουν όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Πέλος Τσιάρας, πρόεδρος της  Ένωσης Βιβλιοπωλών Λάρισας, τόνισε ότι «η αγάπη του κόσμου για την Έκθεση Βιβλίου της πόλης μας, αποδεικνύεται κάθε χρόνο με μαζική προσέλευση. Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και φέτος την καθιερωμένη γιορτή του βιβλίου, φέρνοντας κοντά τον αναγνώστη με το καλό βιβλίο.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που εδραιώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πιστεύω ότι πρέπει να μας δυναμώσει ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια μας για ανάπτυξη του πολιτισμού που κατά μεγάλο μέρος επιτυγχάνεται μέσα από τα βιβλία.

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων δίνουν το «παρών» στο κεντρικότερο σημείο της πόλης συγκεντρώνοντας τις τέχνες, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, το παραμύθι και πολλά άλλα σ’ ένα μεγάλο ράφι.

Εμείς, οι βιβλιοπώλες, είμαστε κοντά στους φίλους του βιβλίου, να τους ενημερώσουμε και να τους συμβουλέψουμε στις επιλογές τους».

Από την πλευρά του ο Τάσος Γούσιος, διευθυντής της Alpha Marketing, σύμβουλος της διοργάνωσης, ανέφερε ότι «θέλω να ευχαριστήσω αρχικά την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας που για 6η συνεχή χρονιά μας εμπιστεύεται την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στην υποστήριξη που έχει η εκδήλωση από τους χορηγούς επικοινωνίας και τους χορηγούς, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα της καλύτερης διοργάνωσης και προβολής.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η υποστήριξη των επιχειρήσεων έχει ως πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση ενός πολύτιμου θεσμού για τον πολιτισμό της πόλης μας και λιγότερο την εταιρική προβολή τους, η οποία επιτυγχάνεται ούτως ή άλλως με τη συμμετοχή τους στο επικοινωνιακό πρόγραμμα».

Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΚΑΛΑ, ΣΚΑΛΑ παιδικό, Βιβλιογνώση, Δρυστέλλα και PROSPERUS Τσιάρας.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και επιστημών Λάρισας,  ο χορηγός WIND, και οι υποστηρικτές που ενισχύουν την προσπάθεια αυτή και είναι αναλυτικά, τα έπιπλα Πρωτέας και έπιπλα κουζίνας BERLONI, το Κέντρο ξένων Γλωσσών και πληροφορικής AXON, τα φροντιστήρια ΜΠΟΖΟΓΛΑΝΙΔΗ και η εταιρία μελέτης και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών Sun Products. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ, ο οδηγός πόλης GUIDE ME και η ενημερωτική ιστοσελίδα onlarissa.gr, οι οποίοι αγκάλιασαν τη διοργάνωση και τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν.

«Περπατήστε ανάμεσα στα βιβλία, ξεφυλλίστε τα, διαλέξτε τυχαία μια σελίδα και ακούστε  την… κάτι θα έχει να σας πει…»

Αυτό είναι το μήνυμα της Έκθεσης Βιβλίου που θα λειτουργεί από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές και Κυριακές από 19.00 έως 23.30 και τα Σάββατα από 10.30 έως 13.30 και 19.00 έως 23.30. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις