ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής, ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά

Μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές του τις 18:00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 19:00 με τον Πάνο Καμμένο.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, μακράς πνοής, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων, όπως δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε πως συνεχίζει την προσπάθεια γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση.

Σε μια έμμεση απάντηση, δε, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -που σημείωσε στη δική του δήλωση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση, παρά μόνο για τήρηση δεσμεύσεων- ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ρητώς σε «τροποποίηση του προγράμματος, που γίνεται μόνο με επαναδιαπραγμάτευση».

Επανέλαβε, δε, ότι «τηρούμε τη συμφωνία. Η Ελλάδα έχει συνέπεια, συνέχεια και αξιοπρέπεια. Χρειάζονται πολιτικές που να δώσουν ανάσα σε χιλιάδες πολίτες».

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις