ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται βροχή κατασχέσεων για οφειλέτες του ΙΚΑ

Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο η υποχρέωση των επιχειρήσεων να υποβάλουν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κάθε μήνα (και όχι ανά τρίμηνο) τις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις για την απασχόληση και την ασφάλιση του προσωπικού τους και να καταβάλουν ταχύτερα (μέχρι την 5η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου της απασχόλησης μήνα) τις εισφορές που αναλογούν.

Παράλληλα, όμως, το ΙΚΑ εντείνει τους ελέγχους των οφειλετών απειλώντας τους άμεσα με κατασχέσεις καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Τη δίμηνη αναβολή της εφαρμογής της ταχύτερης βεβαίωσης και πληρωμής των εισφορών -που επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Ιουλίου με βάση το άρθρο 14 του ν. 4075/2012- αποφάσισε το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ «αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργοδότες για την αλλαγή αυτή και προκειμένου να τους παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση – προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων μισθοδοσίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου.

Έτσι, η αλλαγή θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο του 2012, δηλ. από τη μισθολογική περίοδο του Οκτωβρίου 2012 αναφέρει το ethnos  και η υποβολή της ΑΠΔ του γ’ τριμήνου 2012 και οι καταβολές των ασφαλιστικών εισφορών των μισθολογικών περιόδων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου θα γίνουν όπως γίνονταν όλα τα τελευταία χρόνια.

prionokordela.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις