ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση εργαλείων μεσαιωνικού βασανισμού στον πύργο του θρυλικού κόμη Δράκουλα

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται η σιδηρά παρθένος, η καρέκλα του Ιούδα και η κλίνη του Προκρούστη

Έκθεση εργαλείων βασανισμού, που χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα, φιλοξενεί από την περασμένη Παρασκευή ως και τις 14 Οκτωβρίου το Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα, στη Ρουμανία.

Μεταξύ των εργαλείων βασανισμού που διεγείρουν την περιέργεια του επισκέπτη είναι η σιδηρά παρθένος (iron maiden), ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που σκοπό έχουν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί.

Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος, αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, προκειμένου το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό και ανατριχιαστικό έκθεμα είναι και η καρέκλα του Ιούδα, ένα κάθισμα σαν πυραμίδα, όπου το θύμα καθόταν πάνω, έτσι ώστε η κορυφή της πυραμίδας να μπαίνει σε κάποια οπή και δενόταν με σχοινιά η βαρίδια τα οποία σιγά-σιγά τραβούσαν προς τα κάτω το θύμα.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται επίσης, η γνωστή κλίνη του Προκρούστη, καθώς και μάσκες ντροπής, χειροπέδες, δρεπάνια, αλυσίδες και σιδερένιες ζώνες παρθενίας

Συνολικά εκτίθενται 53 εργαλεία βασανισμού, που αποτελούν τμήμα ιδιωτικών συλλογών από την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ η είσοδος στην έκθεση απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις