ΛΑΡΙΣΑ

Δόθηκαν τα πρώτα μεταπτυχιακά διπλώματα στο ΤΕΙ Λάρισας

Εργαλεία ανάπτυξης της Περιφέρειας οι διατριβές των μεταπτυχιακών φοιτητών

Το Σεπτέμβριο του 2004, τo τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων (Δ.Δ.Ε.) του ΤΕΙ Λάρισας ξεκίνησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Staffordshire της Μεγάλης Βρετανίας δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:

  • To Master στην Επιστήμη της Διοίκησης και
  • Το Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)

 

Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου αυτοδύναμου Προγράμματος Μεταπτυχιακού Σπουδών

  • στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων»

που προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των υποψηφίων σπουδαστών. Σήμερα, τον Ιούνιο του 2012 ήμαστε σε θέση να δίνουμε τα πρώτα μεταπτυχιακά διπλώματα στο ΤΕΙ Λάρισας ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των φοιτητών, αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Εκτός από την συμβολή των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του ΤΕΙ Λάρισας στην παροχή εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου, τα ΠΜΣ του ΤΕΙ Λάρισας έχουν συμβολή την πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφού στα πλαίσια της πολυετούς λειτουργίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών από το 2004 μέχρι σήμερα, εκπονήθηκε με επιτυχία σειρά διπλωματικών εργασιών με σημαντικό ερευνητικό περιεχόμενο, μέρος εκ των οποίων δημοσιεύτηκε σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.

Επιπλέον σε πλείστες των περιπτώσεων μελετήθηκαν θέματα διοίκησης και οικονομίας στο επίπεδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι διατριβές,

  • Μελέτη της φύση της ανάπτυξης μέσω των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον αντίκτυπο τους στην ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά τα έτη 2000-2007.
  • Μελέτη Ιδιωτικού Κέντρου Αποκατάστασης στην περιοχή της Λάρισας, μέσω της Διοίκησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού και της ικανοποίησης των ασθενών που νοσηλεύονταν στο Θεραπευτικό Κέντρο.
  • Αξιολόγηση των πρακτικών της περιβαλλοντικής διαχείρισης, δίνοντας το παράδειγμα δυο τοπικών εταιριών στην περιοχή της Λάρισας.
  • Στρατηγική ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής της Θεσσαλίας.
  • Λειτουργία των εμπορικών κέντρων αναψυχής στην περιοχή της Λάρισας και κατά πόσο επηρέασαν την τοπική αγορά της περιοχής της Λάρισας.

 

Συμπερασματικά, η επιστημονική έρευνα η οποία γίνεται πράξη μέσω της εκπόνησης των μεταπτυχιακών διατριβών εργασιών αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις