ΛΑΡΙΣΑ

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Από τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων  για το δίμηνο Μαρτίου  – Απριλίου 2012 ανακοινώνεται ότι:

Την Τετάρτη 13/6 ολοκληρώθηκε η φάση ταυτοποίησης όσων δικαιούχων απογραφήκαν εμπρόθεσμα, ή και προσκόμισαν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά την ολοκλήρωση και των λοιπών διαδικαστικών ενεργειών που ισχύουν σύμφωνα με το νέο σύστημα του εθνικού μητρώου (σχετική Κοινή Υπουργική απόφαση με ΑΔΑ: Β4Ω0Θ-ΡΑ8), διαπιστώθηκε ότι :

Αν ο Δήμος Λαρισαίων προχωρούσε στη μεταβίβαση των χρημάτων προς τους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ, αυτό θα οδηγούσε σε καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους μετά από οκτώ τουλάχιστον ημέρες.

Με δεδομένο όμως ότι τα χρήματα έγινε κατορθωτό να εκταμιευθούν προς τον Δήμο σήμερα Παρασκευή 15/6, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων κινήθηκαν  προς την απ’ ευθείας κατάθεση των επιδομάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις Τράπεζες, όπου διατηρούν λογαριασμούς οι δικαιούχοι, ώστε να μην παραταθεί περισσότερο η καθυστέρηση.

Μετά από συνεννόηση με τις 20 συνολικά τράπεζες διαβιβάστηκαν σε όσες τράπεζες είχαν την ανάλογη ετοιμότητα ηλεκτρονικά αρχεία των δικαιούχων και τα χρήματα των δικαιούχων.

Όντως αρκετές Τράπεζες παραλαμβάνοντας το σχετικό αρχείο ηλεκτρονικά- ή και γραπτά για μικρούς αριθμούς δικαιούχων – και βεβαίως τις επιταγές του Δήμου, πίστωσαν αμέσως τους λογαριασμούς των δικαιούχων και αυτοί μπορούν να κάνουν ανάληψη άμεσα.

Ανεξαρτήτως ωστόσο της θελήσεώς μας υπήρξαν και περιπτώσεις (και δη πιστωτικών ιδρυμάτων με μεγάλους αριθμούς δικαιούχων) με τα οποία η συνεργασία δεν ήταν δυνατή, παρά την μεγάλη επιμονή των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Αποτέλεσμα είναι ότι για τις περιπτώσεις αυτές η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει – ελπίζουμε – την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διευκρινίζουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, έχει καταβάλλει τα χρήματα άμεσα ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να τα εισπράξουν από σήμερα και πλέον η όποια ευθύνη για την πληρωμή τους βρίσκεται στην πλευρά των τραπεζών ή των ιδρυμάτων με τα οποία έχουν επιλέξει να συνεργαστούν οι δικαιούχοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις