ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της εγκληματικότητας

Πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή Βόλου αμέσως μετά τις εκλογές

Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Δημοτική Αρχή Βόλου αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα βρεθεί το ζήτημα της εγκληματικότητας, το οποίο αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα τόσο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και για την ύπαιθρο του ενιαίου Δήμου.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με το προεδρείο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου, το οποίο του επέδωσε ψήφισμα – απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του χωριού με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία ηλικιωμένης γυναίκας.

Ο κ. Σκοτινιώτης δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αμέσως μετά τις εκλογές εισάγοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει συνολική συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου Γ. Αγαπητός, ο Αντιπρόεδρος Σ. Σπίνας και το μέλος της διοίκησης Π. Μάτσου μετέφεραν στον Δήμαρχο Βόλου το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που εξακολουθεί να υπάρχει στην περιοχή 20 περίπου μέρες μετά την άγρια δολοφονία 80χρονης συγχωριανής τους τις απογευματινές ώρες, μέσα στο σπίτι της.

Όπως είπαν, ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει ακόμη και όλοι φοβούνται ενδεχόμενο νέο χτύπημα, δεδομένου ότι λίγους μήνες πριν είχε σημειωθεί επίσης εισβολή ληστών σε σπίτι ηλικιωμένων στον Άγιο Λαυρέντιο. «Ζητούμε το αυτονόητο: Να μας προστατεύσει η Πολιτεία, δεν είμαστε υπέρ της αυτοδικίας», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις