ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Σπουδαίο το εγχείρημα Βάσκου» λέει ο Αγοραστός

Στην παρουσίαση του εγχειρήματος που επιχειρεί για μία ακόμη φορά ο παλαίμαχος τρικαλινός πρωταθλητής ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας –  Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι από τους κύριους υποστηρικτές  αυτού του εγχειρήματος, με τον Στέλιο Βάσκο να επιχειρεί να κάνει την διαδρομή Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα με το ποδήλατό του. Πρόκειται να περάσει από 7 χώρες διανύοντας συνολικά4.000 χιλιόμετρα, τρέχοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο. Θα έχει συνοδεία 14 άτομα μεταξύ των οποίων θα είναι γιατροί και φυσιοθεραπευτές.

Η κίνηση αυτή του Στέλιου Βάσκου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και τα έσοδα για την προσπάθεια θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να ιδρυθεί μια κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας για τα νεογνά και τα παιδιά της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς τους Θεσσαλούς και ιδιαίτερα για τα Τρίκαλα που ένας τρικαλινός ποδηλάτης πραγματοποιεί ένα σπουδαίο εγχείρημα, με ένα μεγάλο μήνυμα και υψηλή αποστολή. Αποστολή αλληλεγγύης, μήνυμα μαχητικής προσπάθειας, μήνυμα ενότητας από όλους τους Θεσσαλούς.

Στηρίζουμε τον αθλητή μας και είμαστε κοντά του γιατί επιθυμούμε να τερματίσει δίνοντας το μήνυμα ότι όταν βάζουμε στόχους και έχουμε σχέδιο, τα καταφέρνουμε. Είναι ένα μήνυμα επίκαιρο και δείχνει στους έξω ότι η Ελλάδα είναι η Ελλάδα της μάχης, και ότι υπάρχει ο έλληνας της μάχης, ο έλληνας της προσπάθειας, ο έλληνας της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της επιτυχίας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά του και καλό τερματισμό».

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Βάσκος ανέφερε: «Η προσπάθεια που κάνω είναι κοινωνική. Είναι γνωστό ότι γίνεται για το Χαμόγελο του Παιδιού και το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα ελπίδας και είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτό το εγχείρημα τα μηνύματα θα είναι πάρα πολλά και θετικά. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα όπως τα έχουμε προγραμματίσει. Σίγουρα η διαδρομή είναι δύσκολη, με προβληματίζει το γεγονός ότι τα χιλιόμετρα είναι πολλά, πολλές οι ώρες, είμαι όμως αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω αν ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξη που μου παρέχει και για την πίστη της στην προσπάθειά μου».

Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας τόνισε: «Αισθανόμαστε σήμερα ιδιαίτερη χαρά γιατί ένας συμπολίτης μας αποφάσισε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που έχει πάρα πολλά μηνύματα.

Έχει μήνυμα ανθρωπιάς αλλά και μήνυμα που το έχουμε ανάγκη ως χώρα ότι στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Στέλιο, να καλωσορίσω τον πρόεδρο του χαμόγελο του παιδιού και για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που πορευόμαστε μαζί και μας βοηθά και νομίζω ότι στον κοινό αγώνα είναι αρωγός. Βαδίζουμε μαζί για το καλό της Θεσσαλίας, για το καλό των Τρικάλων».

Ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» κ Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η προσπάθεια του κ. Βάσκου εκπροσωπεί την προσπάθεια που κάνουνε κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα, την προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού για να στηρίξει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί στην Ελλάδα. Αυτή η προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου έρχεται να μας δώσει ένα μήνυμα ότι αν έχουμε τη διάθεση θα τα καταφέρουμε. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ευγνώμων γιατί αποφάσισε να διαθέσει αυτήν την υπερπροσπάθεια στα παιδιά της Ελλάδας. Αποφασίσαμε να βάλουμε και εμείς ένα στόχο και είναι να δημιουργήσουμε μια κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας για τα νεογνά και τα παιδιά της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας».

Παρόντες κατά την παρουσίαση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλίας Νάνης, Ελένη Αργυροπούλου και Γιώργος Τσίγκας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις