ΛΑΡΙΣΑ

«Πολιτική που θα δίνει ουσιαστικές και ανθρώπινες λύσεις»

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με υπαλλήλους των Φυλακών Λάρισας

Με τα Σωματεία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και της Εξωτερικής Φρουράς των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας, συναντήθηκαν την Τρίτη 12/6 Ιουνίου οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, Δημήτρης Γελαλής, Ελένη Ανδριοπούλου και Νέστορας Αντωνίου.

Τα προβλήματα που τέθηκαν από τους εργαζόμενους των Δικαστικών Φυλακών αφορούν τόσο τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και τους ίδιους, όσο και τις περικοπές στους μισθούς οι οποίες είναι της τάξεως του 40-45%, τα απλήρωτα νυχτερινά, τις ελλείψεις σε προσωπικό -αφού όσοι συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν με νέες προσλήψεις- και τις ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα χρόνια και τεράστια προβλήματα των ελληνικών φυλακών είναι κοινά για κρατούμενους και εργαζόμενους και ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, νομοθετικών ρυθμίσεων και εφαρμογής των νόμων, ώστε να δοθούν διεξοδικές λύσεις που θα αντιμετωπίζουν ριζικά την απαράδεκτη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει προτάσεις τόσο για τα εργασιακά θέματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όσο και για το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης και σωφρονισμού των κρατουμένων. Μαζί με τους εργαζόμενους στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα πάγια αιτήματα των κρατουμένων, θα διαμορφώσουμε από κοινού μια πολιτική που θα δίνει ουσιαστικές και ανθρώπινες λύσεις» τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις