ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με Γκέκα για τη νίκη η Εθνική

Κλειστά τα χαρτιά του και στην προπόνηση της Πέμπτης κράτησε ο Φερνάντο Σάντος αναφορικά με τα σχέδιά του για την ενδεκάδα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Ρωσία.Ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να μην φανερώσει τις σκέψεις του στην απογευματινή προπόνηση στο Λεγκιόνοβο. Η διάρκεια της ήταν περίπου μία ώρα και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την Τσεχία ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα.

Ο Σάντος δεν δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα, καθώς οι Σαλπιγγίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Κατσουράνης, Φορτούνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Χολέμπας και Φωτάκης αρκέστηκαν στο ζέσταμα με τον Λεωνίδα Βόκολο και στο καθιερωμένο «κορόιδο», ενώ οι Νίνης, Μαλεζάς, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Μάκος, Τζαβέλλας, Γκέκας, Φετφατζίδης έκαναν ασκήσεις και ταχύτητες σε μικρό χώρο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος επέλεξε να μην φορτώσει τους διεθνείς με δυνατή προπόνηση και τακτική στο γήπεδο προκειμένου να είναι «φρέσκοι» στο κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σχετικά με τις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού για το αρχικό σχήμα την εστία θα υπερασπιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Η προπόνηση της Παρασκευής (15/6) θα γίνει το πρωί (12.00 ώρα Ελλάδος) πάλι στο Λεγκιόνοβο και όχι στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας που θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Ο λόγος είναι πως η UEFA, έστειλε οδηγία στις ομάδες να μην χρησιμοποιούν τα γήπεδα των αγώνων για προπονήσεις, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (20:15), ο Φερνάντο Σάντος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στάδιο.

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις