ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις στελεχών στο επίκεντρο της κόντρας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Οξύνεται η αντιπαράθεση λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης

Οξύνεται ο πόλεμος εντυπώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το «αδελφική παράταξη η Χρυσή Αυγή» του Ψωμιάδη με βίντεο όπου ακούγεται να το λέει, ενώ με άλλο βίντεο υπενθυμίζει την αντιμνημονιακή ρητορεία του Αντώνη Σαμαρά ένα χρόνο πριν.

Αφορμή για τον νέο γύρο αυτού του άτυπου πολέμου μέσω βίντεο ήταν η χτεσινή διακαναλική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σήκωσε πολύ γρήγορα το γάντι και απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση αλλά και με βίντεο! Στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ηγεσία της ΝΔ κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις σχετικά με το δεύτερο Μνημόνιο και υπενθυμίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο κατακεραυνώνοντάς το.

Μάλιστα παραθέτει βίντεο με ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή το καλοκαίρι του 2011 όπου σε συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, ο Αντώνης Σαμαράς «καταρρίπτει τον κεντρικό πυλώνα της σημερινής προεκλογικής επιχειρηματολογίας της ΝΔ.

Παράλληλα, στην επικαιρότητα ήλθε πάλι το θέμα των δηλώσεων του έκπτωτου Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης για το «αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή». Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αρχικά διαψεύδει τις δηλώσεις, αλλά στη συνέχεια ακούγεται σε ηχητικό να λέει ακριβώς αυτό:

«Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».

Με αφορμή αυτό το βίντεο με τις δηλώσεις Ψωμιάδη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν σκληρές ανακοινώσεις. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι η ΝΔ επενδύει προεκλογικά «στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου» με στόχο να κρύψει «την μνημονιακή της πολιτική» και «το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά να λέει σε δηλώσεις της ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν» φωτογραφίζοντας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τη ΝΔ ενώ μιλά για «ψηφοθηρική πόλωση» από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που «οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές».

Στα δύο παραπάνω βίντεο, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωση αλλά και … νέο βίντεο με τον Δημήτρη Στρατούλη από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Αφορμή οι ισχυρισμοί Στρατούλη ότι ουδέποτε μίλησε για τρίτη εκλογική αναμέτρηση, ή εξύβρισε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις