ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Έπιασαν κι άλλον “πειρατή” συνδρομητικής τηλεόρασης

Η οικονομική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο , για τις χρονιές 2008, 2009 και 2010, από παρόμοιες περιπτώσεις, ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ!

Ο 40χρονος συνελήφθη στη Λάρισα προχθές το πρωί, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.

Μετά από μήνυση ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, για δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών, σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας του 40χρονου.
Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, ο 40χρονος από το Σεμπτέμβριο του 2011 μοίραζε το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, που είχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι παράνομα είχε πρόσβαση σε συνδρομητικό κανάλι, χωρίς να έχει πληρώσει συνδρομή. Επιπλέον στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας  δικτυακός ψηφιακός δορυφορικός δέκτης
Μία κάρτα συνδρομητικού καναλιού
Δύο ηλεκτρονικούς αναγνώστες καρτών ( card reader )
Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής
Ένας δρομολογητής ( router )

Ερευνάται το ποσό της οικονομικής ζημίας για την εταιρεία, μέρος του οποίου αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως Φ.Π.Α. και ποσοστό από σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις