ΛΑΡΙΣΑ

Στο μισό μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων τη φετινή χρονιά

Συνεδρίασε χθες στη Λάρισα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας

 

Σε ποσοστό 50% έχει μειωθεί ο τζίρος το 2012 σε σχέση με πέρυσι, όπως εκτιμά ο εμπορικός κόσμος της περιοχής. Η είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΣΘ Νίκο Τζίκα, η κατάσταση για τον κλάδο είναι πάρα πολύ κακή και πιθανότατα θα γίνει ακόμα χειρότερη από τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της αδυναμίας των εμπόρων να προχωρήσουν στις απαραίτητες παραγγελίες, καθώς δεν τους δίνεται πλέον σχεδόν καμία πίστωση!

Οι παριστάμενοι επιβεβαίωσαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα περισσότερα λουκέτα εμφανίζονται στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης.

Σχετικά με τις ευρύτερες, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Τζίκας τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές, μιας κυβέρνησης που θα θέσει ως προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ζήτησε επίσης τη θέσπιση ενός νέο φορολογικού νομοσχεδίου που θα εστιάζει στη φορολόγηση βάσει της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές χαρακτήρισε επαίσχυντο το μέτρο των αναγκαστικών κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο ακόμα και 3.000 ευρώ.

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις