ΛΑΡΙΣΑ

Στο υπουργείο Υγείας ο Κ. Καραμπάτσας για το «λίφτινγκ» του ΓΝΛ

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα κλιμάκιο στελεχών του Γ.Ν. Λάρισας για την προώθηση των εγγράφων  που αφορούν την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης των υποδομών του νοσοκομείου, δηλαδή ενός γενικευμένου και ριζικού «λίφτινγκ»  ύψους 2,5 εκατ. €.

Ο αν. διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, ο διοικητικός διευθυντής Χάρης Αποστολίδης, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η εσωτερικός ελεγκτής του νοσοκομείου  και οικονομολόγος υγείας Λήδα Τζαχάνη, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό κ. Χρήστο Κίττα και το Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Θανάση Κωτσόπουλο.

Τα νέα είναι ιδιαίτερα θετικά για τη Λάρισα και το Γενικό Νοσοκομείο, αφού τόσο ο υπουργός όσο και ο Γεν. Γραμματέας ανταποκρίθηκαν θετικότατα στο αίτημα με βάση την άρτια και ολοκληρωμένη προεργασία και τα στοιχεία του φακέλου που τους παρουσίασαν τα στελέχη του νοσοκομείου.

Αναμένεται συνεπώς τις αμέσως επόμενες ημέρες η τελική υπογραφή για τη σκοπιμότητα του έργου και η ανάθεση της εντολής για υλοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε χαρακτηρίσει το έργο ως άμεσης προτεραιότητας και είχε συμφωνήσει με τα στελέχη του νοσοκομείου και τον αν. διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Θανάση Τσάτσο σε ένα σφιχτό και συμπυκνωμένο σχέδιο δράσης με χρονοδιάγραμμα και διακριτούς ρόλους, ώστε το πολύ σημαντικό αυτό έργο για τη Λάρισα και τη δημόσια υγεία να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα.

Παράλληλα, τα στελέχη του Γ.Ν. Λάρισας δεσμεύτηκαν να υποβάλουν άμεσα στο Υπουργείο και τα σχετικά δικαιολογητικά για την ανέγερση της νέας σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, έργο που θα χρηματοδοτηθεί επίσης από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις