ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στα έργα της παράκαμψης Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου ο περιφερειάρχης

Τα έργα της  παράκαμψης Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συζητήσει με τους κατασκευαστές για την πορεία του έργου.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό και συνάμα πολύπαθο οδικό έργο το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά. Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του έργου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας και την κατασκευάστρια εταιρία προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί.

Έχουμε συντάξει τη γεωτεχνική μελέτη που έπρεπε να συνοδεύει το έργο, επικαιροποιήσαμε την οριστική μελέτη, η εμπλοκή όμως στις απαλλοτριώσεις αλλά και οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις το Μάιο έχουν μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς διότι χωρίς συνοχή και συνέργεια δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 12.201.680,67 € (με Φ.Π.Α.) και η σύμβαση υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2010 για ποσό 6.714.222,55 € (με Φ.Π.Α).

Πρόκειται για την κατασκευή δύο παρακάμψεων, μήκους2.500 μέτρωνστο Αρτεσιανό και2.700 μέτρωνστο Ριζοβούνι. Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες εκσκαφών και μεταφοράς υλικών επιχώματος σε μήκος2.000 μέτρωνστο Ριζοβούνι και400 μέτρωνστο Αρτεσιανό, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις) δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της κατασκευής του επιχώματος. Βάσει της τελευταίας (4ης ) πιστοποίησης, μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί 706.930,21 € (με Φ.Π.Α.).  Προβλέπεται επιπλέον κατασκευή εξυγιαντικής στρώσης για την ασφαλή έδραση του επιχώματος της αρτηρίας η οποία δεν προβλέφθηκε στην αρχική σύμβαση λόγω έλλειψης γεωτεχνικής μελέτης

Η αρχική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου ήταν 24 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Οι εργασίες άρχισαν τον Απρίλιο του 2012. Οι αιτίες της καθυστέρησης είναι: α) η έλλειψη γεωτεχνικής μελέτης με συνέπεια την καθυστέρηση της έγκρισης της επικαιροποιημένης οριστικής μελέτης οδοποιίας και της οριστικής υδραυλικής μελέτης, β) η καθυστέρηση στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων (άρα και αδυναμία έναρξης της διαδικασίας επίταξης) και γ) οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες (εκτεταμένες βροχοπτώσεις μέχρι και τον Μάιο). Ο Ανάδοχος έκανε αίτηση τον Απρίλιο του 2012 για παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014.

Στα έργα της παράκαμψης ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώ/νο Παπαλό, τον υποψ. βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο και τη δ/ντρια των Τεχν. Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κα Μήτσιου-Τσέλιου Μαρία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις