ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Γ. Μπασκόζου με συλλόγους πασχόντων

Με εκπροσώπους του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας αλλά και συλλόγου χρονίως πασχόντων συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και α’ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος, ο υποψήφιος βουλευτής Νέστορας Αντωνίου, η υπεύθυνη θεμάτων Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Αγγέλα Δημότσιου και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Περίφανος.

Στις συναντήσεις τέθηκε επί τάπητος το μεγάλο πρόβλημα της δυσλειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακείων του, το ζήτημα που έχει προκύψει με την προμήθεια φαρμάκων για τους χρόνια πάσχοντες αλλά και επιμέρους θέματα που απασχολούν τους συλλόγους.

Οι εκπρόσωποι των καρκινοπαθών έβαλαν το ζήτημα που υπάρχει με τα ογκολογικά τμήματα των 2 νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς και τις ελλείψεις και την παλαιότητα των υφιστάμενων μηχανημάτων στο ακτινοθεραπευτικό και στο τμήμα χημειοθεραπείας του ΠΓΝΛ.

Ο εκπρόσωπος των χρονίως πασχόντων έθεσε το θέμα της εκ νέου αναμόρφωσης του ΚΕΒΑ αλλά και της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βάση στην απασχόληση των ΑμεΑ.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μπασκόζος κατέγραψε όλα τα ζητήματα, και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η εναλλακτική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας εκκινεί από την αρχή ότι η υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης ούτε να υπόκειται στη δικαιοδοσία του κέρδους.

Στρατηγικός και πρώτος μας στόχος είναι η οικοδόμηση ενός ΝΕΟΥ ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τη στιγμή της ανάγκης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις