ΛΑΡΙΣΑ

Νέος εξοπλισμός στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν τα Επείγοντα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε με απόφασή του στο ΕΣΠΑ/Θεσσαλίας το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 310.000 €.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία».

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια επικίνδυνη συγκυρία για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με το έργο αυτό ενισχύουμε το τμήμα επειγόντων περιστατικών ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής επείγουσας ιατρικής περίθαλψης».

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι το Τ.Ε.Π, αποτελεί βασικό δείκτη της αποτελεσματικής και ποιοτικής λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς επηρεάζει τη λειτουργία και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου όπως κλινικές, εργαστήρια  και δοκιμάζει τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και τμημάτων αυτού.

«Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ παρότρυνε τις υπηρεσίες του ΠΓΝΛ να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες καθώς είναι στα χέρια τους πλέον να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου

Ειδικότερα το έργο συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης και ενός ψηφιακού ακτινοσκοπικού συστήματος στους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου και με την ολοκλήρωση του αναμένεται η αισθητή αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου  Λάρισας.

Η ύπαρξη του υπερηχογράφου και του τηλεχειριζόμενου ακτινοσκοπικού θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των περιστατικών στους χώρους του Τ.Ε.Π. χωρίς να απαιτείται η προώθησή τους εξαρχής σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς θα προσφέρονται άμεσα ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Το αποτέλεσμα θα είναι η εύρυθμη και βέλτιστη λειτουργία του Τ.Ε.Π. και του Νοσοκομείου συνολικά, που θα οδηγήσει  στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις