ΛΑΡΙΣΑ

Να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ο ΕΟΠΥΥ

Ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Η πολιτική και τα μέτρα που προωθούνται στην υγεία και στο φάρμακο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία, αλλά και τη ζωή των ασθενών και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων. Όχημα γι’ αυτά τα μέτρα, αποτέλεσαν το νοικοκύρεμα και η περιστολή της σπατάλης.

Ωστόσο, είναι ενταγμένα στη στρατηγική της Ε.E, όπου ήδη εφαρμόζονται παρόμοια μέτρα σε όλα τα κράτη από όλες τις κυβερνήσεις με ή χωρίς μνημόνια. Στόχος είναι η φτηνή εργατική δύναμη για την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό και τα κόμματα που δεν έχουν πολιτική ρήξης με την ΕΕ και τα μονοπώλια δεν μπορούν να συμβάλλουν στη λύση των εκρηκτικών προβλημάτων.

Το EΚΝΛ διεκδικεί:

Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για να καλυφθούν τα χρέη και οι ανάγκες.

Να επιστραφούν τα χρήματα των αποθεματικών των Ταμείων που «κουρεύτηκαν». Τα ελλείμματα να χρηματοδοτηθούν απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και να καλυφθούν υγειονομικά όσοι έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης.

Η πληρωμή των φαρμακοποιών να γίνεται μετά την εξόφλησή τους απ’ τον ΕΟΠΥΥ και να γίνει συμψηφισμός των χρεών ανάμεσα στο Δημόσιο και στην Υγεία.

Αυτά, είναι τα ελάχιστα που μπορεί να γίνουν άμεσα. Το ΕΚΝΛ παλεύει για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα αλλά και την κατάκτηση ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις