ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ουδέποτε υπεβλήθη μήνυση κατά της παράστασης Corpus Christi»

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση της παράστασης Corpus Christi εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν έχει προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης εις βάρος των συντελεστών της παράστασης, ούτε έδωσε σε οποιονδήποτε σχετική εντολή για να πράξει αναλόγως.

Η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι προβαίνει σε αυτή την διευκρίνιση προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, καθώς ήδη έχει εκδώσει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο έργο.

Το χαρακτηρίζει βλάσφημο άκρως δυσφημιστικό για το θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού εκφράζοντας συγχρόνως και τη λύπη της για την νοσηρή, όπως τη χαρακτηρίζει, φαντασία των συγγραφέων του.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τρεις ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση (θέατρο Χυτήριο) συνελήφθησαν και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο θεατρικό έργο υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της επιλογής» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου.

«Έχουμε καλέσει μέχρι και την Ιερά Σύνοδο να δει την παράσταση. Ούτε προσβάλουμε τα ήθη και την παράδοση του λαού μας, ούτε της ορθόδοξης εκκλησίας. Κατατέθηκε μήνυση για προσβολή προς τα Θεία αλλά είναι ανέφικτη» πρόσθεσε.

Η παράσταση του Σαββάτου, παρά την αναστάτωση, ανέβηκε κανονικά μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όταν επέστρεψαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας οι ηθοποιοί Φώτης Τσοτουλίδης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης και Πάνος Τρουμπουλένης.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις