ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κατασκευής του 15ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του 15ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας.

Το κτίριο παραδόθηκε σήμερα απ’ την κατασκευάστρια εταιρία παρουσία του περιφερειάρχη Λάρισας κ. Κώστας Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου.

Το έργο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το 2007 με προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ, η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Ιανουάριο του 2008, ενώ η υπογραφή της σύμβασης το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με το ποσό των 3.111.597 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Το Δεκέμβρη του 2010 οι εργασίες διεκόπησαν απ’ την ανάδοχο κοινοπραξία λόγω μη εξόφλησης του 4ου και 5ου Λογαριασμού. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2011.

«Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένα σύγχρονο κτίριο 4.200 τ.μ ολοκληρώθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής» δήλωσε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Είναι ένα έργο πολύπαθο το οποίο εντάξαμε πριν από εννέα μήνες στο ΕΣΠΑ για να μπορέσει να παραδοθεί σήμερα προς χρήση. Εξοφλήσαμε μέσω του ΕΣΠΑ τους λογαριασμούς οι οποίοι έμεναν απλήρωτοι από το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και προχωρήσαμε την υλοποίησή του. Διαθέτει κλειστό Γυμναστήριο με ξύλινο παρκέ, διπλά εργαστήρια φυσικής-χημείας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύγχρονες αίθουσες και όλες εκείνες τις προδιαγραφές που θα κάνουν τους μαθητές του να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον»

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προνομιακή θέση τους Σχολείου το οποίο βρίσκεται δίπλα σε γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά και στο υπό κατασκευή κολυμβητήριο το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Ευχόμαστε το σχολείο αυτό να αποτελέσει πρότυπο έτσι ώστε οι μαθητές, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, που θα χρειαστούν στο μέλλον.

Για να ολοκληρωθεί το κτίριο αυτό σκεφτήκαμε τις ανάγκες του μέλλοντος και μέσω του ΕΣΠΑ προβάλαμε το μέλλον στο παρόν. Το ΕΣΠΑ λοιπόν είναι ένα εργαλείο το οποίο ολοκληρώνει έργα κοινωνικά και έργα δίνουν μια σύγχρονη όψη στην εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά της η κα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής: «Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση διότι, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παραδίδουμε στην κοινωνία της Λάρισας, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δύο σχολεία – πρότυπα. Πρόκειται για δύο σχολεία υψηλής αισθητικής, εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες υποδομές, που πληρούν τα πλέον σύγχρονα παιδαγωγικά στάνταρ, η κατασκευή των οποίων ξεκίνησε από τη Νομαρχία Λάρισας και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στέλνουμε έτσι το μήνυμα ότι στηρίζουμε στην πράξη τη δημόσια εκπαίδευση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στις γενιές του αύριο».

Τέλος ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το σχολείο την προηγούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον τ. Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό, τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας, την κατασκευάστρια εταιρία και τόνισε ότι με τις εκπτώσεις από τους διαγωνισμούς, δημοπρατούνται και νέα έργα και τονώνεται η τοπική οικονομία σε μια στιγμή όπου το κράτος διαθέτει ολοένα και λιγότερους πόρους.
Η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου κα Ασπασία Κασίδα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξέφρασε τη ικανοποίηση της που το σχολείο αυτό ολοκληρώθηκε χαρακτηρίζοντάς το «κόσμημα για την περιοχή». «Μετά από είκοσι χρόνια συστέγασης με το 1ο Γυμνάσιο τα παιδιά θα έχουν το δικό τους σύγχρονο κτίριο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το κτίριο περιλαμβάνει: Υπόγειο εμβαδού 946 μ2 με 13 αποθήκες και 1 λεβητοστάσιο, Ισόγειο εμβαδού 927 μ2 με α) γυμναστήριο (αποδυτήρια, γραφείο Γυμναστή, Ιατρείο, Αποθήκη οργάνων), β) διδακτήριο (7 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, WC καθηγητών, γραφείο διευθυντή, γραφείο καθηγητών, κυλικείο, 1ος Όροφος εμβαδού 1153 μ2 (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φουαγιέ, 7 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, WC καθηγητών, γραφείο διευθυντή, γραφείο γραμματείας), 2ος όροφος εμβαδού 946 μ2 (8 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, αποθήκη)

Κατά την παραλαβή του έργου παρευρέθηκαν ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης, στελέχη των Τεχν. Υπηρ. Της Π.Ε. Λάρισας, εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις