ΛΑΡΙΣΑ

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα των μεταρρυθμίσεων»

Υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Λάρισας επισκέφθηκαν τη διοικούσα επιτροπή τοπικού ΤΕΕ

Οι υποψήφιοι βουλευτές Εύη Μιχαήλ και Θωμάς Ψύρρας καθώς και τα μέλη της εκλογικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Κώστας Τσαντίλης και Κώστας Κουλιός επισκέφτηκαν τη Διοικούσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και παρουσίασαν τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος  της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι :

α) Η ΔΗΜΑΡ προτείνει ένα αναπτυξιακό μοντέλο στον αντίποδα αυτού που εφαρμόστηκε στη μεταπολιτευτική περίοδο και το οποίο άφησε δυσβάστακτα χρέη, ελλειμματική παραγωγή, υστερήσεις σ’ όλα τα επίπεδα και τεράστια ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόληση.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηθεί η αγροτική μας πολιτική με άλλους όρους, να ενθαρρυνθούν άλλα γεωργικά πρότυπα διασυνδεδεμένα με τη βιομηχανία τροφίμων, να προωθηθούν οι βιολογικές καλλιέργειες, να αλλάξει το αγροτικό τοπίο.

Αυτό σημαίνει να οργανωθεί ο τουρισμός με ποιοτικές και οικολογικές προδιαγραφές, να αναδιαρθρωθεί ο κατασκευαστικός τομέας με άλλα αντικείμενα (αναπλάσεις κτιρίων, γειτονιών, πόλεων) να στρέψουμε την ενεργειακή μας πολιτική στις ανανεώσιμες πηγές, να διαχειριστούμε επιτέλους το περιβάλλον, τα νερά, τα δάση που αποτελούν πανάκριβο πλούτο τον οποίο σπαταλάμε ασυλλόγιστα.

β) Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα των μεταρρυθμίσεων. Εμμένει στο δρόμο των συνεχών και στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις που στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν έγιναν ή έγιναν λάθος και αυτός είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ.

Μεταρρύθμιση λοιπόν στο ανεπαρκές και χλιδάτο πολιτικό σύστημα, μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, στην αυτοδιοίκηση, στην παιδεία, στην περίθαλψη, στην κοινωνική πολιτική, παντού.

γ) Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Δυστυχώς η Ευρώπη παρέδωσε την πολιτική στους διαχειριστές των χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και έφτιαξε ένα νόμισμα για το οποίο δεν πήρε κανένα μέτρο να το διαφυλάξει. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί. Άλλωστε και στην Ευρώπη αρχίζουν αρκετοί να το συνειδητοποιούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις