ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για το μεγάλο βήμα κόντρα στην Τσεχία η Ελλάδα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «παίζει» στις 7 το απόγευμα τις ελπίδες πρόκρισής του στους «8» του Euro 2012

Να αναβιώσει τις μνήμες του Euro 2004 και να κάνει αποφασιστικό βήμα στην αντίστοιχη διοργάνωση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Πολωνία και Ουκρανία θα προσπαθήσει η εθνική μας ομάδα σήμερα το απόγευμα (19:00) στο Βρόβτσλαβ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 19:00 την Τσεχία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου με τον Φερνάντο Σάντος να έχει στη διάθεσή του τελικά τον Γιώργο Φωτάκη.

Η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, απέναντι στην συνδιοργανώτρια Πολωνία, ενώ οι Τσέχοι συνετρίβησαν από τους Ρώσους (1-4).

Η Ελλάδα, βέβαια, μέτρησε αρκετές «πληγές» από τον πρώτο αγώνα της στη διοργάνωση, αφού έχασε για πολλούς μήνες τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, έχασε με άδικη αποβολή και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ στην κυριακάτικη προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Φωτάκη να τραυματίζεται. Ωστόσο, ο παίκτης του ΠΑΟΚ προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και τέθηκε στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Οι ατυχίες, όμως, έχουν πεισμώσει τους διεθνείς, οι οποίοι από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δεν σταματούν να δηλώνουν ότι, εφεξής, θα παίζουν και για τον άτυχο συμπαίκτη τους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Σάντος πρέπει να «ανακατέψει» για τα καλά την τράπουλα στο «πόκερ» της τακτικής.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να είναι εκείνο που αρίστευσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία, δηλαδή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Κατσουράνης. Τη θέση που αφήνει στη μεσαία γραμμή ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα καλύψει, κατά πάσα πιθανότητα, ο Μάκος, ενώ ο Σαλπιγγίδης θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα αντί του Νίνη.

Μία θέση παίζεται ακόμη στην επίθεση, μεταξύ του Γκέκα και του Φορτούνη.

Αν τελικά ο Πορτογάλος εκλέκτορας επιλέξει το νεαρό μεσοεπιθετικό της Καϊζερσλάουτερν, τότε ο Γκέκας θα μείνει εκτός ενδεκάδας και τη θέση του στην κορυφή της ελληνικής επίθεσης θα πάρει ο Σαμαράς.

Ένα ερωτηματικό ίσως να υπάρχει με τη θέση του αριστερού μπακ, αφού ο Χολέμπας δεν ήταν καλός στην πρεμιέρα, αλλά μάλλον θα έχει και δεύτερη ευκαιρία σήμερα.

Το πλάνο του Φερνάντο Σάντος έχει επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα χτυπήσει την άμυνα των Τσέχων, την οποία θεωρεί το ίδιο ευάλωτη με εκείνη της Πολωνίας, χωρίς να αγνοεί πάντως τις επιθετικές δυνατότητες της αντίπαλης ομάδας.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις