ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στην Πύλη

Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην τρικαλινή πόλη

 

Με εντατικό ρυθμό και καλό συντονισμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Οι φορείς του Δήμου Πύλης, της Δημοτικής ενότητας των Γόμφων σε στενή συνεργασία με την Αμφικτυονία των Καραγκούνηδων της πεδινής Θεσσαλίας συζητούν και προγραμματίζουν την εκδήλωση.

Πριν λίγες μέρες μέλη της Αμφικτυονίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Απόστολο Φιρφιρή είχαν συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πύλης κ. Γιάννη Κουτσονάσιο και τους στενούς του συνεργάτες. Ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας κ. Απόστολος Φιρφιρής με κλιμάκιο από ισόβια και αιρετά μέλη της Αμφικτυονίας και συνεργάτες του Δημάρχου της Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζου επισκέφτηκαν και μελέτησαν τους χώρους των εκδηλώσεων στο Παλαιομονάστηρο (Μπελέτσι) αλλά και στο Δροσερό και σ’ άλλα Καραγκουνοχώρια στα οποία θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Πύλης αξιοποιώντας  το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα και το Εθνολογικό Συνέδριο με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις πολιτιστικές επισκέψεις θα προβάλλει τις αρχαιότητες και τα μνημεία της περιοχής και τις ασυναγώνιστες ομορφιές του Ορεινού όγκου και της πεδινής ζώνης.

Η συνεργασία της Αμφικτυονίας με το Δήμο Πύλης είναι συχνή σχεδόν καθημερινή και το Εθνολογικό Συνέδριο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και το Καραγκούνικο Αντάμωμα στις 9 Σεπτεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή και ποιότητα εκδήλωση σε Θεσσαλικό αλλά και Πανελλήνιο επίπεδο.

Η προκήρυξη του Εθνολογικού Συνεδρίου έχει αποσταλεί προς κάθε κατεύθυνση Πανεπιστήμια, Δήμους, φορείς, ερευνητικά κέντρα, ερευνητές προσωπικά και συγγραφείς και ήδη υπάρχουν συμμετοχές με αξιόλογα θέματα που θα φωτίσουν νέες πτυχές του πανάρχαιου Ελληνικού πολιτισμού των Καραγκούνηδων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις