ΛΑΡΙΣΑ

Αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο δίκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009

Δεν εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια της Λάρισας η υπόθεση που αφορούσε 15 αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009.

Οι αγρότες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου του 2012.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας εκφράζει την έντονη δυσφορία του επαναλαμβάνοντας πως τέτοιου είδους «αγροτοδικεία» ποινικοποιούν τους αγώνες.

Προσθέτει επίσης πως «τα φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αφού ξέρουν πολύ καλά πως θα συνεχιστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και έτσι πιστεύουν πως θα φοβηθούν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και θα σκύψουν το κεφάλι.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν την μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας που βλέπει το οικογενειακό εισόδημα να μειώνεται, να οδηγούνται στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την πολιτική των κομμάτων που στηρίζουν τον μονόδρομο της Ε.Ε.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η απόφαση να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των ηρωικών χαλυβουργών του Ασπροπύργου που κόντρα στην τρομοκρατική απόφαση και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση στέκονται όρθιοι στο ταξικό μετερίζι τους και συνεχίζουν τον αγώνα που συμπληρώνει 225 μέρες απεργίας.

Στο πλευρό τους έχουν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιβάλλεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους απεργούς ώστε να δώσουν νικηφόρα αυτό τον ηρωικό αγώνα.

Θα ακυρώσουμε με δυνάμωμα του αγώνα μας, τα αγροτοδικεία και τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων. ΟΙ εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα άλλα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν θα σκύψουν το κεφάλι αλλά θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, θα κάνουν νέα βήματα στην κοινή δράση και συμμαχία με στόχο   την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και το σάρωμα των εκπροσώπων της.

Αυτό το μήνυμα καλούνται να στείλουν στην κάλπη με την ψήφο τους  την ερχόμενη Κυριακή.

Η τρομοκρατία  και η ποινικοποίηση του αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις