ΛΑΡΙΣΑ

Στην ΕΑΣ Λάρισας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Ζώη συναντήθηκαν με την Διοίκηση  της ΕΑΣ Λάρισας και της επέδωσαν το περιληπτικό πρόγραμμα του κινήματος για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, δηλ. την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Ο κ. Ζώης εξήγησε διεξοδικά ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος  βρίσκονται  στην 1η γραμμή του ενδιαφέροντός τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης της οικονομίας καθώς θα πρέπει να εγγυάται την επάρκεια τροφίμων για τον πληθυσμό και επιπροσθέτως να συμβάλει καθοριστικά στο εθνικό προϊόν με την ενίσχυση και την αύξηση των εξαγωγών.  Ενημέρωσε επιπρόσθετα την Διοίκηση της ΕΑΣ για τις εξελίξεις που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας.  Εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή του αγροτικού κόσμου καθώς αυτή είναι συνυφασμένη με τη ζωή και το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας.

Ειδικότερα ο κ. Ζώης εξήγησε ότι από τις 25 Απριλίου του 2012, δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου μεταφέρθηκε σχεδόν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας στα περιουσιακά στοιχεία του ταμείου που αξιοποιεί την περιουσία του δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους.  Γεγονός που σημαίνει ότι η Αγροτική Τράπεζα είναι πια στη διάθεση και στις ορέξεις των δανειστών μας.

Απ’ την πλευρά της η Διοίκηση της ΕΑΣ έθεσε υπόψην του κ. Ζώη, ενόψει και της σημερινής συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ν.Μαραβέγια το πρόβλημα που προέκυψε από την χαλαζόπτωση και τις καταστροφές καθώς ο ΕΛΓΑ αφενός πληρώνει αργά και αφετέρου οι αποζημιώσεις είναι τόσο χαμηλές ώστε σε αρκετές περιπτώσεις να βρίσκονται κάτω από το 50% του κόστους παραγωγής.  Και αυτό γιατί οι τιμές που δίνει ο ΕΛΓΑ για τα προϊόντα υπολείπονται των πραγματικών τιμών της αγοράς.

Περαιτέρω η Διοίκηση της ΕΑΣ έθεσε με έμφαση το θέμα της αποπληρωμής και της συνέχισης προγραμμάτων(όπως αυτό της νιτρορύπανσης, σχέδια βελτίωσης), το θέμα των εξισωτικών για τους κτηνοτρόφους αλλά και της επιστροφής ΦΠΑ που απασχολεί 5.500 αγρότες.  Συμφώνησε με τις αναφορές του κ. Ζώη για ενίσχυση των αγροτών που συμβάλλουν στις εξαγωγές και ζήτησε στρατηγικό σχέδιο δράσης για τις ξένες αγορές.

Τέλος μετέφεραν στον κ. Ζώη την αγωνία του αγροτικού κόσμου ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ καθώς αυτή τη διαδικασία διέπει όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «Σκοταδισμός».

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Ζώης δεσμεύτηκε ότι όλα τα θέματα της συνάντησης θα μεταφερθούν από τον κ. Καμμένο στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την σημερινή του συνάντηση με την επισήμανση ότι ο ρόλος και το πνεύμα των συνεταιριστικών οργανώσεων είναι σημαντικοί συντελεστές παρέμβασης στην αγορά για την ρύθμιση των τιμών των προϊόντων και τον περιορισμό κινήσεων που οδηγούν σε σχηματισμό καρτέλ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις