ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λιγότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

Από αύριο μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές ενόψει της σχολικές περιόδου 2012 – 2013

Αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2012- 13.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Παιδιού του ενιαίου Δήμου Βόλου που βρίσκονται στην οδό Κουντουριώτου και Σολωμού.

Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις επανεγγραφής γίνονται ήδη στους δεκατρείς παιδικούς σταθμούς του ενιαίου Δήμου Βόλου με τα σχετικά έντυπα για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να έχουν ήδη δοθεί στους γονείς των παιδιών.

Μετά τη λήξη των εγγραφών θα αρχίσει η εξέταση όλων των αιτήσεων εγγραφής των παιδιών με βάση το σύστημα μοριοδότησης που αποφάσισε να ισχύσει για φέτος, καθώς όπως και πέρυσι αρκετά θα είναι τα παιδιά που θα μείνουν εκτός νυμφώνος.

Με βάση τα περυσινά δεδομένα οι αιτήσεις είχαν φτάσει στις 900, αλλά τελικά απορροφήθηκαν 670 παιδιά. Με δεδομένο ότι φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα σε ό,τι αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων, εκτιμάται ότι θα ήταν ευχής έργο αν φιλοξενηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών.

Στο Δήμο εκτιμούν ότι φέτος θα λειτουργήσουν 40 15μελή τμήματα από τα 46 που ήταν πέρυσι. Τμήματα που μπορούν να λειτουργήσουν με τις 11 παιδαγωγούς και τις 9 καθαρίστριες που αποτελούν το μόνιμο προσωπικό των παιδικών σταθμών. Αν εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων, τότε ο αριθμός των παιδιών μπορεί να αυξηθεί, όπως λένε οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου, στα περυσινά επίπεδα.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς τους εργάζονται και οι οποίοι έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές κατηγορίες.

Ακόμη στο Δήμο υποστηρίζουν ότι πολλοί γονείς οφείλουν τα τροφεία 2 ή και 3 μηνών, με το Δήμο ωστόσο να δείχνει ανοχή στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά.

Σημειώνεται πως μέσω της Κοινωνικής Μέριμνας του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ στηρίζονται παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις