ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Αγοραστού – Μαλάκου για τα έργα στο οικισμό των ΡΟΜΑ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος για τα έργα στο οικισμό των ΡΟΜΑ.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Αγοραστός ενέταξε πριν λίγες ημέρες στο ΕΣΠΑ ένα νέο έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που αφορά στην κατασκευή βασικών υποδομών για τον οικισμό των ΡΟΜΑ στον Τύρναβο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Με την ένταξη του έργου αυτού επιτυγχάνουμε ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού των ΡΟΜΑ του Τυρνάβου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, βελτιώνοντας υγειονομικά και λειτουργικά μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Μαλάκος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που αναβαθμίζει και την περιοχή αλλά και την πόλη του Τυρνάβου δημιουργώντας υποδομές απαραίτητες για τους πολίτες.

Ευελπιστούμε τα έργα αυτά να δώσουν ώθηση στην περιοχή του Κριτηρίου καθώς αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του, που έχουν φέρει νέα έργα και υποδομές για τον Δήμο Τυρνάβου».

Το έργο «Αναβάθμιση Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου»  προϋπολογισμού 790.000,00 ευρώ,  με Δικαιούχο τον Δήμο Τυρνάβου έχει σαν αντικείμενο τη βελτίωση της υποδομής τμημάτων υφιστάμενων δημοτικών οδών συνολικού μήκους 2.460μ, τον ηλεκτροφωτισμό δρόμων μήκους 950μ και πεζοδρομίων καθώς και τη δημιουργία χώρου πρασίνου εμβαδού 5.000,00μ2 περίπου, στον οικισμό τσιγγάνων του Δήμου Τυρνάβου.

Με την κατασκευή του έργου βελτιώνεται σημαντικά, η πρόσβαση-κυκλοφορία αλλά και ασφάλεια πεζών και οχημάτων εντός του οικισμού των ΡΟΜΑ στον Τύρναβο. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) με ποσοστό 85%.

Παρόντες κατά τη συνάντηση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτρης Χαδούλης.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις