ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με το Διευθυντή του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού συναντήθηκε ο Αγοραστός

Τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Κων. Παπακώστα υποδέχτηκε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Κύπριο Γενικό Διευθυντή για τη διερεύνηση συνεργασιών ανάμεσα στη Λάρισα και στην Κύπρο, τόσο σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι κάλλιστα μπορεί να διανοιχθούν προοπτικές αθλητικής και ευρύτερα πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Παπακώστα για την εξέλιξη του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο λειτουργίας, αλλά και για τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας «που μπορούν να δώσουν ανάσες στην τοπική οικονομία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει ο τουρισμός για την περιοχή μας καθώς όπως είπε «η Θεσσαλία αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την τοποθετήσουν διεθνώς έναν προορισμό υψηλού επιπέδου.

Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Παπακώστας δήλωσε: «Είχα την χαρά να έχω μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αγοραστό, οπού συζητήσαμε την πρόθεση των δυο φορέων να πραγματοποιήσουμε κοινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο μέλλον.

Ο περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερη διάθεση γι’ αυτή την προοπτική και ευελπιστώ η συνεργασία μας να έχει σύντομα αποτελέσματα. Οι εκδηλώσεις αυτές θέλουμε να ενταχθούν και στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας η οποία ξεκινά από την 1 Ιουλίου του 2012»

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αγοραστός  δώρισε στον κ. Παπακώστα έναν τόμο με τις παραδοσιακές φορεσιές της Θεσσαλίας κι εκείνος με τη σειρά του ανταπέδωσε με ένα αναμνηστικό της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακώστας βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Λαρισαίου κ. Γιώργου Τσιτρούλη που φέρει τον τίτλο: «Κύπρος – Βωμοί και Κάστρα», μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις