ΛΑΡΙΣΑ

«Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για την ανεργία»

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής :

«Η συνεχής αύξηση της ανεργίας, αποδεικνύει ότι το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε και τα κόμματα που το διαχειρίζονται δεν μπορούν να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα, αλλά αποτελούν παράγοντα παραπέρα όξυνσής του.

Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να προσδοκούν ούτε από μια κεντροδεξιά, ούτε από μια κεντροαριστερή κυβέρνηση να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ των ανέργων και κατά της ανεργίας. Οι ελπίδες που καλλιεργούν είναι ψεύτικες για να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

Για να υπάρξουν μέτρα υπέρ των ανέργων πρέπει να εξαναγκαστούν από την ίδια την πάλη του λαού και αυτό μπορεί να το επιβάλλει ένας οργανωμένος λαός που παλεύει ασυμβίβαστα για το αναφαίρετο δικαίωμα της σταθερής εργασίας για όλους.

Το ΕΚΝΛ υποστηρίζει ότι η επίλυσή του προϋποθέτει την ριζική αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και του σκοπού της παραγωγής, την κοινωνικοποίηση των μεγάλων και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την κατάχτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη.

Επομένως η πάλη της εργατικής τάξης πρέπει να αποκτήσει τέτοιον προσανατολισμό.

Διεκδικώντας παράλληλα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, όπως: Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κούρεμα και πάγωμα των δανείων τους, κατάργηση των «χαρατσιών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις