ΛΑΡΙΣΑ

Αντιφασιστική καμπάνια στη Λάρισα

Κορυφώνεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου με εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου

 

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

 

«Το Μάη του 1920 ο Μουσολίνι απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της “Il Mondo” για το πρόγραμμα του, δήλωσε: «Οι φασίστες δεν αισθάνονται δεμένοι με κάποια συγκεκριμένη δογματική φόρμα…. Ε λοιπόν το πρόγραμμά μας είναι να σπάσουμε τα κόκαλα των δημοκρατικών του Il Mondo. Η γροθιά αποτελεί τη σύνθεση της θεωρίας μας».

 

Αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα, οι νεοναζί της χρυσής αυγής.  Έχουν ξεχυθεί με δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, τώρα ενάντια σε όλους, σε δημοσιογράφους, σε υποψήφιους βουλευτές της αριστεράς, σε φοιτητές.

 

Αυτός όμως είναι  ο φασισμός,  αρχικά χτυπάει τους «άλλους»,  μετά όλους.

 

Ξαφνικά σήμερα οι αστοί πολιτικοί – προς άγραν ψήφων-  ανακάλυψαν τους φασίστες.

 

Αφού πρώτα έστρωσαν το έδαφος με τις πολιτικές τους, που οδηγούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό, αφού «εξάγνισαν» στα ψηφοδέλτια τους,  «τσεκουροφόρους» σαν τον  Βορίδη  ρατσιστές   σαν τον Γεωργιάδη,  αφού δανείστηκαν τις τεχνικές και την φρασεολογία τους, ρίχνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα.

 

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την πατρότητα δηλώσεων σαν και αυτή “Οι μετανάστες έρχονται από Σομαλία, Μαρόκο και άλλες χώρες, ζουν στο κέντρο της Αθήνας και σκορπίζουν το θάνατο διακινώντας ναρκωτικά και μεταφέροντας το AIDS” αν είναι του Μιχαλολιάκου, του Λοβέρδου, του Χρυσοχοίδη,  του Σαμαρά ή του Τζήμερου.

 

Ας τους δουν όμως επιτέλους αυτοί που τους  ψήφισαν, πιστεύοντας την προπαγάνδα τους περί  “αναγέννησης του έθνους” με την οποία οι φασίστες θα ταΐσουν τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης.

 

Οι φασίστες δεν ήταν και δεν είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά η σκοτεινή και εφιαλτική πλευρά του.  Ενσαρκώνουν την τελευταία μεγάλη Ιδέα του, τη μόνη που του απομένει όταν γκρεμίζεται η κοινωνική συναίνεση, το φόβο.

 

Αυτή τη «βρώμικη δουλειά», που δεν μπορούν να κάνουν οι «γραβατωμένοι» αστοί πολιτικοί, ξέρουν να την κάνουν καλά, να σπείρουν  δηλαδή το μίσος  και το φόβο στους «από κάτω» στους εκμεταλλευόμενους, ώστε να μην εναντιώνονται στους από πάνω.

 

Ο μόνος κόσμος που πιστεύουν είναι αυτός που «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο γίνεται λύκος».

Τα φασιστικά καθεστώτα δεν αμφισβήτησαν στο παραμικρό τον καπιταλισμό παρά τις «ριζοσπαστικές» πρότερες διακηρύξεις.

 

Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι ήταν οι εκλεκτοί των βιομηχανικών κολοσσών, των τραπεζιτών και των γαιοκτημόνων.
Για να μην ξαναζήσουμε  νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απαρτχάιντ και κρεματόρια  και  επειδή δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, γιατί μας χωρίζει άπειρη απόσταση από τον φασισμό, την ρατσιστική υστερία, τον μισανθρωπισμό, παίρνουμε  θέση.

 

Διοργανώνουμε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ που θα καταλήξει την  ΤΕΤΑΡΤΗ  13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ με συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι :

 

Χασιώτης Λουκής Επίκουρος καθηγητής Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ

 

Πολίτης Τάκης Επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Παν. Θεσσαλίας

 

Και προβολές ταινιών,  ιστορικού και φωτογραφικού υλικού

 

 

Φοιτητές Ιού βιοχημείας και  Παρέμβασης Ιατρικής

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

Ντόπιοι Ξένοι

Ανεξάρτητη ριζοσπαστική παρέμβαση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Λάρισας

ΣΥΡΙΖΑ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Y.R.E

Αντιφασίστες/ριες

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις