ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Πηνειού

Με συμμετοχή 62 φορέων της Λάρισας ανοίγει σήμερα τις πύλες του ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, αυτό του Πηνειού.

Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα από το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

20.00      ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « Το όνειρο του Ρό» της Στέλλας Μιχαηλίδου Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης. Όπως  τα ζώα στους μύθους του Αισώπου έτσι και εδώ τα γράμματα μας μιλούν για την ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, τους δικούς μας φόβους και τις δικές μας ελπίδες. Για να μας πουν, τελικά ότι κάθε πλάσμα είναι μοναδικό, αναντικατάστατο, έχει την δική του αξία, αλλά χωρίς τη συνεργασία δεν μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Το άτομο μπορεί να ανθίσει μόνο μέσα στην ομάδα. Όλοι είμαστε διαφορετικοί όλοι απαραίτητοι, όλοι ίσοι!

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

FESTIVAL ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

20.30 ΑΙΟΛΕΙΣ Έντεχνο-ρεμπέτικο  Ελληνικό Τραγούδι Παίζουν οι: Κων/νος Παπαχαντζής, Κων/νος

Πίσπας, Κων/νος Στεφανής, Χρήστος Μιχαλόπουλος.

21.00 ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΟΤΑΜΙΑ  Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι Παίζουν οι: Άννα Τσαρουχα, Καραπάνος

Γιώργος, Καραγιώργος Λευτέρης.

21.45 KRYPTONIANS  Ελληνικό-ξένο rock. Παίζουν οι: Σεληγκούνας Δημήτριος, Στεργιούλας Θάνος,

Τσακνάκης Σπύρος, Ανδρεόπουλος Μάρκος.

22.15 SPACE BLACK HOLES  Ελληνικό-ξένο rock.  Παίζουν οι: Χρήστου Κων/νος, Χρήστου Φίλιππος,

Χριστοδούλου Βασίλης, Χαντζόπουλος Βαγγέλης, Χριστόφορος Θύμιος, Χασιώτη Κατερίνα.

23.00  SALIX  Ελληνικό-ξένο rock.Παίζουν οι: Σειτάνης Άρης, Λουτρίδης  Γιώργος, Ζαχαριάς Λάζαρος,

Ευαγγέλου Λευτέρης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

11.00  ΦΕΣΤΙΒΑΛ GRAFFITI. Καλλιτέχνες του είδους απ’ όλη την Ελλάδα, δημιουργούν μια παραγωγή με

θέματα εμπνευσμένα από τον ουρανό στην κοίτη του Πηνειού.

12.00 μ.μ. Παρουσίαση του «Φεστιβάλ Πηνειού 2011» στα Μ.Μ.Ε.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

19.00 Ο Δήμος Λαρισαίων, οι «Ποδηλάτες Λάρισας» και ο «Ποδηλατικός Σύλλογος Πηνειός» συνδιοργανώνουν  το Γύρο της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού Ποταμού.

20:45    ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

21.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ     «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ’ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ

ΠΕΤΑΕΙ»

H Κενγκά (μια ετοιμόγεννη γλαρίνα) μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση … μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά κι εκεί, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο (μαύρος και χοντρός) γάτος Ζορμπάς. Λίγο πριν ξεψυχήσει, του ζητάει να της υποσχεθεί να μη φάει το αυγό (που όπου να ‘ναι θα γεννήσει) να το … κλωσήσει κι όταν έρθει η ώρα, να μάθει το γλαρόνι να… πετάει. Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και… μπαίνει σε μπελάδες.

Οι εχθροί πολλοί. Γάτοι λιμανίσιοι, ποντίκια κι άνθρωποι. Στο τέλος ο Ζορμπάς αναγκάζεται να σπάσει τον όρκο των ζώων και να μιλήσει … ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή. Αφού μόνο οι ποιητές μπορούν ακόμη να βοηθήσουν ένα πλάσμα να «πετάξει». Έργο τρυφερό κι ανθρώπινο (αν και πρωταγωνιστούν ζώα) βάζει ένα σωρό ζητήματα στους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές. Όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αγάπη για τα ζώα, η ευθύνη που ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Μαρία Βλάχου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Πασχάλης Μερμυγκάκης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Ελένη Δαφνή.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

22.30   ΣΥΝΑΥΛΙΑ  «Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης (1922-2012)» από την ορχήστρα “ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ” με τους Τσιαπλέ Βαγγέλη, Τσιωνά Αλέκο, Δεληγιάννη Μαρία, Μακρόπουλο Ρήγα, Καβαλιεράτο Σπύρο, Μακρυγιάννη Γιάννη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ 1ος Παιδικός Σταθμός.  Αφιέρωμα στη θάλασσα μέσα από ποιήματα και τραγούδια του Οδυσσέα Ελύτη.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

19.30 SHOW BMX. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

21.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ <<ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ>> από την Ερασιτεχνική  Σκηνή Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. «ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ» Οι νέοι ενός μικρού χωριού είναι αναστατωμένοι για το αν θα προλάβουν να παντρευτούν για να πάρουν πέντε στρέμματα γης. Τότε αρχίζουν τα  κωμικοτραγικά γεγονότα……. Στο έργο αυτό το συμφέρον συγκρούεται με την αγάπη. Τι θα  επικρατήσει τελικά;  Σκηνοθεσία : Παύλος Ζέρβας, Σκηνικά-Ζωγραφική σκηνικού : Γιάννης  Γεωργιάδης, Μουσική : Θανάσης Ζιώζιας

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

19.30  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ»του Ευγένιου Τριβιζά Από τους μαθητές του Ε1 του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας .Τι ζητάει το καρφωμένο αυτό ομοίωμα του ανθρώπου; Να σαλέψει, να ξεκολλήσει, να κόψει τα δεσμά του, να ανεξαρτητοποιηθεί! Το ’χουνε στήσει για φόβητρο των πανελεύθερων πουλιών, αυτός είναι ο προορισμός του, μα εκείνο άλλα λαχταρά. Να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει! Και τα πουλιά ψυχανεμίζονται την επιθυμία του, το μήνυμα που εκπέμπει η απελπισμένη προσπάθειά του. Αισθάνονται την κρυφή ελπίδα του ασάλευτου πλάσματος. Συντρέχουν όλα λοιπόν τον αγώνα του φτερουγίζοντας τριγύρω συμπονετικά και δίνοντάς του οδηγίες… ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Η Αγγελική ,  Ο Γιώργος , Ο Θοδωρής ., Ο  Μάκης, Ο  Θοδωρής, Η Μαρία,  Ο  Γιάννης , Η  Ένι, Η Στέλλα , Ο  Θανάσης , Ο   Αποστόλης , Η   Κυριακή,  Η  Ηλιάνα, Ο   Φίλιππος , Ο   Νίκος, Ο  Δημήτρης, Η   Αναστασία,  Ο  Βασίλης , Η Αφροδίτη   και   ο δάσκαλός   τους  Ζίκος Ζήσης.

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ  3ος Παιδικός Σταθμός.  Οικολογικό δρώμενο «Το Παιχνίδι Της Ανακύκλωσης»

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

18.00  «ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ» Οι Ποδηλάτες Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και πλήθος φορέων του Φεστιβάλ Πηνειού διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού, μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ, για παιδιά έως 15 ετών με σημείο εκκίνησης την 1η εξέδρα.

20.00  SHOW BMX. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

21:00    “DANCE  SHOW” by NEW DANCE CLUB LARISSA

Το κορυφαίο Ελληνικό ζευγάρι στους  LATIN χορούς οι ΕΦΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ – RICHARD SZILAGYI γνωστοί σε όλους μας από το «DANCING WITH THE STARS 1» Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδος (το 2010-’11-’12) πλαισιωμένοι από τους εξαιρετικούς  δασκάλους και μαθητές της σχολής χορού «NEW DANCE CLUB» θα ταξιδέψουν  τους Λαρισαίους στο μαγικό κόσμο του χορού.  Επαγγελματικές  χορογραφίες σε ρυθμούς LATIN, BALLROOM, HIP HOP, BREAK DANCE, ARGENTINO TANGO, ORIENTAL κ.α. από τους διακεκριμένους σε Ελλάδα και εξωτερικό δασκάλους της σχολής, και μαθητικές από τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες  της  χώρας, θα συνθέσουν το πάζλ της χορευτικής βραδιάς την ………. Και θα κάνουν τους Λαρισαίους περήφανους για την νεολαία της πόλης μας.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

18.30       Μουσικό εργαστήρι «Πρώτα τη νότα ρώτα» Παιδική προνηπιακή και προσχολική χορωδία, υπό την

καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Αντιγόνης Μάσια.

19.00       Τα μουσικά σύνολα των Λεσχών Πολιτισμού : Αγ.Γεωργίου, Αγ. Σαράντα, Φιλιππούπολης,

Τερψιθέας, Ιποκράτη, Λιβαδακίου και Κέντρου  θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα

μοντέρνων ακουσμάτων  υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Νίκο Κωτσιανούλη, Αργυρώ

Μπίσδα, Γιάννη Μπάγιο, ¨Ελσα Παρασίδου, Δημήτρη Τσιμπώνη, Όλιβερ Καμπούρη, Βάσω Βαδάση

Θανάση Ζαχαρούλη. Τάσος Νοτόπουλος, Αλίκη Βελεγράκη και  Γιάννη Πλάδα.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Προβολή ταινίας  με τίτλο «The Ship of Hope» σε σκηνοθεσία Σίμου Τσεκούρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ   14ος Παιδικός Σταθμός.  Καραγκιόζης

ΓΗΠΕΔΑ BEACH VOLLEY- BEACH SOCCER

18.00 Ποδηλατικός Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για ποδήλατα βουνού με εκκίνηση από τα γήπεδα σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

19.00  SHOW BMX. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

20.30 «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» Μικροί και μεγάλοι  χορευτές από Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Συλλόγους από όλο τον νομό, θα μας ταξιδέψουν μουσικά και χορευτικά σε περιοχές της πατρίδας μας με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Συμμετέχουν:  Χορευτικό Τμήμα Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., Π.Ο. Δήμου Λαρισαίων ,Π.Ο. Δήμου Κιλελέρ, Π.Ο. Δήμου Ελασσόνας, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάνουλης, Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσιας, Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδίου  Ελασσόνας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας (Σε συνεργασία με το ΚΕ.Λ.Ε.) Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ‘Ο ΠΥΡΡΟΣ’. Ορχήστρα: Κώστας Δεδούσης, Θάνος Ρούμπος, Κώστας Παπαδημητρίου, Βασίλης Σαραντινός.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

22.30  ΣΥΝΑΥΛΙΑ  με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά «Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ». Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Μοχλούλης (πιάνο), Αποστόλης Σακκάς (μπουζούκι), και Λουκάς Αυγερινός (κιθάρα).

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

21.00- 23.00  Προβολή των βραβευμένων  ταινιών μικρού μήκους του ΕΠΑ.Λ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ από τον σύλλογο CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ. Συζήτηση με τον υπεύθυνο παραγωγής Θωμά Φωτόπουλο.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ   10ος Παιδικός Σταθμός.  Θεατρικό Έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

21.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και

βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται  το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο  χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ; Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος « Οδηγοί Στην Κοινωνία, Γνωρίζουμε Το Παρελθόν, Δημιουργούμε Το ένα Μέλλον» που πραγματοποιείται από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, θα παρουσιαστεί  ένα πολύωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

19.00  Προσέλευση μελών της Λάρισας και Φαρσάλων, παιδιών και καλεσμένων.

19.30   Άνοιγμα με χαιρετισμό του Προέδρου,  Τραγουδώ για την χαρά» από την WaGGS, Παρουσίαση του

προγράμματος  «ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με παράλληλη προβολή εικόνων, δράσεις κλάδων         (Αστέρια-Πουλιά-Οδηγοί), Τραγούδι με συνοδεία πιάνου, Παρουσίαση της δράσης του τμήματος

Φαρσάλων, Προβολή εικόνων της φετινής δράσης σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

20.45  Κλείσιμο με ομαδικά  τραγούδια

21.00  Έναρξη μουσικού προγράμματος με την ορχήστρα του Γιώργου Αποστολόπουλου (τραγούδι) και

Αχιλλέα Μοχλούλη (πιάνο).

23.00  Λήξη μουσικού προγράμματος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ

22.00 Έναρξη της καθιερωμένης νυχτερινής ποδηλατοβόλτας από τους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ   15ος Παιδικός Σταθμός.  Ελάτε να παίξουμε……. και να χορέψουμε.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

19.30 SHOW BMX. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

H Αλίκη στη Χώρα των Χοροθαυμάτων – Τhe Musical by “Burn the Floor”

Η μικρή Αλίκη παίζοντας με το κουκλόσπιτό της θα ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι σε κόσμους γεμάτους όνειρα και φαντασία. Θα χορέψει χορούς του δρόμου, θα περιπλανηθεί στο μαγεμένο δάσος, θα παρασυρθεί από ανατολίτικα ακούσματα, θα επισκεφθεί την χώρα της POP θα συμμαχήσει με τις φίλες της αμαζόνες εναντίων της κακιάς βασίλισσας. Τελικά ένα μεγάλο πάρτυ θα  αρχίσει όπου όλοι οι λαοί του κόσμου, Αργεντινή, Κούβα, Η.Π.Α. Ευρώπη και Ελλάδα θα γιορτάσουν για την μεγάλη επιτυχία της μικρής μας πρωταγωνίστριας. Μοναδικές χορογραφίες, παραμυθένια κοστούμια και αγαπημένα τραγούδια από 200 υπέροχους ερμηνευτές – χορευτές , είναι μερικά από τα μυστικά της παράστασης !!! Αλίκη : Έλλη Κοντούρη, Αφηγητής: Νταϊλιάνης Αποστόλης, Ερμηνευτές: Δεληγιάννης Αναστάσης, Βισβίκη Αντωνία, ΄Ελλη Κοντούρη, Χορογράφοι – Καθηγητές : Κατούνας Χρήστος, Κύρκου Αντιγόνη-Μαρία, Κίσσα Δήμητρα, Τσιτούρα Λάρα, Μαλλιώρα Αρετή, Νταϊλιάνη Δήμητρα, Τσιαμμάγκα Ελένη, Γκαλτσίδης Στας, Σαΐτη Αλεξάνδρα – Ιωάννα, Παπαδοπούλου Αλίκη, Παραγωγή- Σενάριο-

Σκηνοθεσία : Κατούνας Χρήστος

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

23.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Με τον Στάθη Δρογώση να τραγουδάει για την Όμορφη ζωή, που κάνει μια αναδρομή στην μέχρι σήμερα πορεία του. “Όμορφη ζωή” το σύνθημα. “Όμορφη Ζωή” και το νέο album του, που μαζί με ό,τι δικό του έχουμε αγαπήσει από τις προσωπικές του δουλειές, αλλά και ότι μη δικό του έχει αγαπήσει εκείνος και θέλησε να μας παρουσιάσει φέτος με τον καινούριο του ήχο.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

21.00- 23.00  Προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους οικολογικού περιεχομένου από τον σύλλογο

CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

19.00 Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ διοργανώνει ανοιχτή  συζήτηση με θέματα που αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις και την συναισθηματική επιμέλεια των παιδιών, με  ομιλήτριες τις κ.Βαρβάρα Μπουκουβάλα (Ψυχολόγος – Δραματοθεραπεύτρια )  και Όλγα Δημοπούλου ( Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια).

ΛΙΜΑΝΑΚΙ

19.30 Αγώνας ταχύτητας ανάβασης με ποδήλατο στον Άγιο Αχίλλειο από τους Ποδηλάτες Λάρισας.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

20:00  «ΦΕΣΤΙΒΑΛ   ΧΟΡΩΔΙΩΝ»    Στα πλαίσια των θεματικών φεστιβάλ που πραγματοποιούνται μέσα

στο Φεστιβάλ Πηνειού, για πρώτη φορά θα συναντηθούν χορωδίες από όλη την Ελλάδα για να

παρουσιάσουν τα μουσικά τους έργα.  Θα συμμετάσχουν οι: Χορωδία των Κ.Α.Π.Η. Λάρισας, Μικτή Χορωδία Φαρσάλων, Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος»,  Χορωδία Δήμου Τεμπών, Χορωδία Αγιάς,

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

23.00          ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον “ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ”.  Μια μουσική διαδρομή στις μεγάλες επιτυχίες του. Ένα

μουσικό ταξίδι με την ιδιαίτερη φωνή του μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων

και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

20.00   «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΥΛΗΣ – ΒΕΡΑΝΤΑΣ»

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια μετά από αξιολόγηση στην οποία θα προχωρήσουν εξειδικευμένοι

επιστήμονες της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας θα βραβεύσουν τις τρεις καλύτερες αυλές και βεράντες όσων δήλωσαν συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ

21.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο Μπακαλόγατος»  από την Ερασιτεχνική Σκηνή  Μαυροβουνίου του Δήμου Κιλελέρ. Πρόκειται για μια κωμωδία που αναφέρεται στην καθημερινότητα μιας άλλης εποχής που πάντα είναι επίκαιρη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ευάγγελος Τασιάκος, Χρήστος Καραντάνας, Κων/νος Ζαφειρίου, Δημήτριος Αθανασίου, Δάφνη Καραντάνα,  Σίσσυ Καραντάνα, Τζένη Ευαγγέλου, Φωτεινή Κυριακίδου, Γιώργος Νοτόπουλος.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ

22.50         ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ από τον Δήμαρχο Λαρισαίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

23.30   ΣΥΝΑΥΛΙΑ  Με τους   ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΣΗ και  ΕΥΓΕΝΙΟ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ.

Μαζί τους Ο Σάκης Αμπατζίδης στα πλήκτρα και ο Μπάμπης Πετσίνης στα τύμπανα.“Δύο άνθρωποι ανησυχούν γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που συμβαίνουν, γι’ αυτά που έρχονται. Αποφασίζουν ν’ αντιδράσουν. Το μανιφέστο τους, η μουσική. Εκεί συναντιούνται, εκεί ονειρεύονται κι εκεί ελπίζουν. Ίσως ο κόσμος μας να γίνει λίγο πιο μελωδικός, οι νύχτες μας πιο σημαντικές και η μοναξιά μας πιο “παρέα”. Ισχυρά κίνητρα αντίδρασης σε μια καθημερινότητα που καταβροχθίζει στιγμές, σχέσεις, ποιότητες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις