ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

… Και ξανά, ξανά!

Με την προσδοκία όλων των Ελλήνων να ξαναζήσουμε στιγμές 2004, η εθνική μας ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Euro 2012

Με την ελπίδα να… ανατριχιάσουμε, όπως και το 2004, η Εθνική ρίχνεται το απόγευμα της Παρασκευής (19:00, ΕΤ1) στη μάχη απέναντι στη διοργανώτρια Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012.

Την αναμέτρηση θα φιλοξενήσει το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας «Narodowy Stadion», όπου ανάμεσα στις κατάμεστες εξέδρες, θα βρεθούν και περίπου 4.500 Έλληνες που φτάσουν από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να συμπαρασταθούν στο δικό τους… πειρατικό!

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, κοινός τόπος στις δηλώσεις των διεθνών ήταν ότι θα προσπαθήσουν να «χαλάσουν» τη γιορτή των διοργανωτών. Για να το καταφέρουν, όμως, θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, καθώς η ιστορία των αναμετρήσεων με την Πολωνία είναι απολύτως αρνητική, οσάκις το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζεται στην έδρα του σημερινού αντιπάλου του.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Τοροσίδης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και θα είναι στη διάθεσή του. Ο Πορτογάλος έχει δουλέψει πολύ στην τακτική στο διάστημα που προηγήθηκε, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στη σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, τις αντεπιθέσεις, την επιθετική ανάπτυξη και το τελείωμα των φάσεων.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η κατάσταση δεν θα χαρακτηριζόταν ιδανική. Οι γκρίνιες για τη χρησιμοποίηση μη «γηγενών» ποδοσφαιριστών (Ομπρανιάκ, Πολάνσκι) έχει ξεφύγει από τα αποδυτήρια της εθνικής, διχάζοντας τους φιλάθλους, ενώ ο Φράντισεκ Σμούντα φαίνεται (και είναι) αγχωμένος εν όψει της πρεμιέρας, αφού οι συμπατριώτες του δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από τη νίκη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει άστατο καιρό, με πιθανή καταιγίδα ακόμη και την ώρα του αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, η οροφή του νεόδμητου σταδίου θα κλείσει, προκειμένου να προφυλαχθούν ποδοσφαιριστές και θεατές.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), με διαιτητή τον Ισπανό Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, Χουάν Κάρλος Χιμένεθ και βοηθούς τελικής γραμμής τους Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, Κάρλος Κλος Γκόμεθ.

Το άλλο ματς του 1ου ομίλου ανάμεσα στη Ρωσία και την Τσεχία θα διεξαχθεί το βράδυ (21:45) στο «Μουνισιπάλ» του Βρότσλαβ.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις