ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η ΕΣΗΕΘ καταγγέλλει τον Ηλ. Κασιδιάρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Πρόκειται για επίθεση ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τον δημοκρατικό διάλογο και την ομαλότητα, που ξυπνάει εφιαλτικές μνήμες από τις εφιαλτικές θηριωδίες στη χώρα μας.

Πρόκειται για φασιστική συμπεριφορά που αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο και τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής και δείχνει τους κινδύνους που απειλούν τη Δημοκρατία όταν επιτρέπουμε στη βία να αποκτά θεσμικό ρόλο και να διαμορφώνει τους όρους του διαλόγου με βάση τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να κρατήσουν τον Τύπο προπύργιο της ελευθεροτυπίας αλλά ταυτόχρονα και της ίδιας της Δημοκρατίας από τους αρνητές της και να μην επιτρέψουν την επέκταση αυτών των νοσηρών φαινομένων. Συμφωνώντας με τις σχετικές προτάσεις, καλούμε τους δημοσιογράφους της περιφέρειάς μας να απέχουν από κάθε προβολή των κηρυγμάτων και των συμπεριφορών του μίσους και της μισαλλοδοξίας και των εκπροσώπων τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις