ΛΑΡΙΣΑ

Η ΔΑΚΕ κέρδισε τις εκλογές στο σύλλογο δασκάλων Λάρισας

Σταθερή η ΠΑΑΣΚ ενώ «στο νήμα» κρίθηκε η τρίτη θέση

Την πλειοψηφία ψήφων και εδρών στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας διατήρησε η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία), σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση των δασκάλων και των νηπιαγωγών του νομού, η οποία κράτησε κλειστά χθες τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο 25ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Ψήφισαν 1.448 εκπαιδευτικοί, άκυρα βρέθηκαν 140 ψηφοδέλτια και έγκυρα ήταν τα υπόλοιπα 1.308.

Η ΔΑΚΕ έλαβε 524 ψήφους και 4 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο, η ΠΑΑΣΚ (που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) έλαβε 383 ψήφους και 3 έδρες, η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ 201 ψήφους και 1 έδρα και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση 200 ψήφους και επίσης 1 έδρα.

Στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκλέγονται, από τη ΔΑΚΕ οι Δημήτρης Παπαποστόλου, Γιώργος Νάστος, Θανάσης Γκουτζέλας και Σπύρος Καλέτσιος, από την ΠΑΑΣΚ οι Βασίλης Σίμος, Αντώνης Κόντος και Μαρία Χάμου, από την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ ο Χρήστος Μπίκας και από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ο Αστέριος Χριστοδούλου.

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις