ΑΡΘΡΑ

Ευθύνονται πολλοί για τη Χρυσή Αυγή, “το αυγό του φιδιού” που έσκασε

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και εμφανίζονται ενοχλημένοι από την άνοδο της Χρυσής Αυγής οι οποίοι μάλιστα με αφορμή τη σημερινή τραμπούκικη και φασιστική ενέργεια του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κασιδιάρη, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και την καταδικάζουν απερίφραστα.

Ολοι τους όμως ξεχνούν… επιδεικτικά τις ευθύνες που φέρουν και οι οποίες οδήγησαν πολλούς πολίτες, στην πλειοψηφία τους παρασυρμένοι, να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου Χρυσή Αυγή, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το αυγό του φιδιού να σκάσει.

Και φυσικά οι ευθύνες ανήκουν τόσο στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, όσο και στην πλειοψηφία των δημοσιογράφων αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς.

Όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εναλλάχθηκαν στην εξουσία, οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, όταν έκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή, όταν δεν μπόρεσαν να εμφυσήσουν στους πολίτες το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας, όταν πολλά στελέχη τους μπήκαν πάμφτωχα στην πολιτική και έφυγαν πάμπλουτοι, όταν η μίζα, η ρεμούλα και το ρουσφέτι κυριαρχεί, είναι φυσικό επόμενο οι πολίτες που ήδη αισθάνονται αποτροπιασμό για την πολιτική και τους πολιτικούς με απολιτικά κριτήρια να στραφούν σε λύσεις τύπου Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα αρκετοί μεγαλοδημοσιογράφοι που αναζητούσαν θεαματικότητα στις εκπομπές τους είχαν αναγάγει σε υπ’ αριθμό ένα θέμα τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα τραβώντας όλα τα θέματα που σχετίζονται με κλοπές, ληστείες και μετανάστες από τα μαλλιά, βοηθώντας έτσι τη Χρυσή Αυγή σήμερα, και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη νωρίτερα, να επενδύσουν στον κακώς εννοούμενο εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία.

Ξεχνούν άραγε ότι πριν από λίγες μέρες πρόβαλλαν ασχολίαστο και πιθανά επικροτώντας ρεπορτάζ που έδειχνε στελέχη της Χρυσής Αυγής να έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και να υποκαθιστούν την αστυνομία;

Ξεχνούν τις εθνικιστικές ή ξενοφοβικές κορώνες που εκστομίζουν πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι και οι οποίες έχουν διαστρεβλώσει την πραγματικότητα;

Ή μήπως ξεχνούν τον τρόπο που έχουν χειριστεί πολλά σημαντικά θέματα κάνοντας τους πολίτες να εκφράζουν αποτροπιασμό και για τη δημοσιογραφία;

Τέλος και η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αφού ο μέχρι σήμερα κατακερματισμός της, η ανούσια αντιπαράθεση και η έλλειψη πρωτοβουλιών που θα την έκαναν κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας, έκαναν πολλούς να την απαξιώσουν και να νομίζουν ότι στρεφόμενοι στη Χρυσή Αυγή κάτι κάνουν.

Σήμερα, λοιπόν ουσιαστικά αποκαλύφθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ο χαρακτήρας των στελεχών της Χρυσής Αυγής, αφού πέραν του τραμπούκου Κασιδιάρη, ούτε ο γ.γ. του κόμματος, Μιχαλολιάκος, βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη τόσο από τις δύο γυναίκες (Κανέλλη και Δούρου) που δέχθηκαν  την επίθεση, όσο και από τον ελληνικό λαό που δεν έχει ξαναζήσει στη σύγχρονη ιστορία του παρόμοια περιστατικά.

Δυστυχώς κόμματα και μεγαλοδημοσιογράφοι εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού που τώρα έσκασε.

Γιάννης Παιδής / paidis.wordpress.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις