ΛΑΡΙΣΑ

«Δουλειές ή συνεχιζόμενη ανεργία» το δίλημμα των εκλογών λέει ο Χαρ. Αρχοντής

Δήλωση για το διακύβευμα τω εκλογών της 17ης Ιουνίου πραγματοποίησε ο Λαρισαίος υποψήφιος βουλευτής επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Χαρίλαος Αρχοντής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «στις 17 Ιούνη στις κρισιμότερες εκλογές για τον Εργαζόμενο Λαό και τη χώρα έως σήμερα,  καλούμαστε να αποφασίσουμε,  άν οι εργάτες, οι υπάλληλοι, θα πάρουμε τις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια  στα χέρια μας και μέσα από δημοκρατικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, θα τις  λειτουργήσουμε σήμερα ή θα συνεχίσουμε  να υποκύπτουμε στις μειώσεις μισθών, την ανεργία, τις απολύσεις, το κλείσιμό τους  ή τη μεταφορά τους εκτός χώρας.

Οι επιχειρήσεις, οι παραγωγικές μονάδες, χωρίς το κέρδος του καπιταλιστή, μπορούν να λειτουργήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας, τις δυνατότητες της χώρας , να εξασφαλίσουν το εργατικό, λαϊκό εισόδημα

Αυτό που μας λίπη  είναι  η αναγκαία οργάνωση, η αυτοπεπίθεση  & αλληλεγγύη μεταξύ μας,

άν οι εργαζόμενοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι &  μικροί επαγγελματοβιοτέχνες σε παραγωγικές και κοινωνικά ωφέλιμες δραστηριότητες, θα αναδιατάξουμε τους τομείς μας, με βασικό κορμό τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Αν συνολικά, έξω από υπερεθνικούς ιμπεριαλιστικούς Oργανισμούς, επιβάλουμε ισότιμες διακρατικές σχέσεις και Συμφωνίες.

Αν συνολικά η εργαζόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας μας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου Ριζοσπαστικού Προγράμματος  και του αναγκαίου για αυτό πλατιού Αγωνιστικού Μετώπου Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων ρήξης και ανατροπής, θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες εθνικοποιήσεις σήμερα στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στη συνολική αντικαπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, με βάση τα συμφέροντα του εργαζομένων της πόλης και του χωριού , του χεριού και του πνεύματος. Την σύνδεση των άμεσων,  βιοποριστικών αιτημάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, με την Σοσιαλιστική διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση .

Αν άμεσα, από τις 18 Ιουνίου επιβάλουμε,  με την ψήφο μας και κυρίως την Πάλη μας,  τα πρώτα αναγκαία και σίγουρα όχι τα μόνα βήματα  όπως ,

την  διαγραφή, την Άρνηση αναγνώρισης του δημόσιου χρέους, την κατάργηση των Δανειακών Συμβάσεων, των Μνημονίων.

την επαναπόκτηση εθνικής νομισματικής Πολιτικής, κυριαρχίας, νέου νομίσματος, που να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει το λαϊκό εισόδημα, με την έξοδο άμεσα, ως πρώτο βήμα, από την ΟΝΕ, το Ευρώ.

την Εθνικοποίηση, άμεσα,  των τραπεζών, τον πλήρη έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων εκτός χώρας,

την οριζόντια διαγραφή των χρεών των Εργαζομένων, Αγροτών, μικρών ΕΒΕ, από στεγαστικά, επισκευαστικά, κίνησης, αναπτυξιακά δάνεια έως π.χ. 100.000 ευρώ  προς τις τράπεζες,

τα κάθε είδους δάνεια των Ανέργων/ Απολυμένων, της Νεολαίας, μέχρι το ίδιο ύψος.

Συνολικά τα άμεσα και ώριμα αιτήματα του Εργατικού –Λαϊκού Κινήματος.

 

Αιτήματα που το ίδιο το βάθεμα της κρίσης καθημερινά, εξ αιτίας των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών εδώ και διεθνώς, κάνει την ριζική απάντησή τους, αδήριτη ανάγκη.

Ανάγκη που θέτει  Σήμερα, επιτακτικά, το ζήτημα  της διακυβέρνησης της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, της κυβέρνησης των πολιτικών δυνάμεών της, συνολικά, διαλεκτικά,με βάση τον βαθμό ωρίμανσης, το ζήτημα της Εξουσίας της. Από αυτή τη σκοπιά  συμβάλει, θετικά, το μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Για αυτό είναι αναγκαία στις 17 Ιουνίου η υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων εκλογικής συνεργασίας της, Παντού.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις