ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημόσια αντιπαράθεση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου με τον Ιατρικό Σύλλογο

Αφορμή οι υπό διενέργεια ΕΔΕ για «φακελάκια» που έλαβαν ή όχι ορισμένοι γιατροί

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδη Ζαχαρόπουλου, για καταγγελίες αναφορικά με «φακελάκια γιατρών», τις ΕΔΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη και την κατηγορία ότι ο ΙΣΜ δεν τις προχωράει, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο διαχειρίζεται τρεις υποθέσεις γιατρών του Νοσοκομείου, για άλλα όμως θέματα.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του ΙΣΜ ήταν κατηγορηματικός ότι «καμία από τις ΕΔΕ ή τις καταγγελίες που εικάζει ο κ. Ζαχαρόπουλος, δεν αφορούν χρηματισμό ή φακελάκια, αλλά για εντελώς ενδοκλινικούς λόγους», χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες, καθώς δεν το επιτρέπει η θέση του.

Όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός, στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, δεν εξετάζεται κανένα θέμα που να αφορά χρηματισμό γιατρών.

Απαντώντας στην καταγγελία του διοικητή ότι οι υποθέσεις απασχολούν τον Σύλλογο σχεδόν ένα χρόνο, ο πρόεδρος επισήμανε ότι η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της τους τελευταίους μήνες και ήδη μια υπόθεση μιας κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, βρισκόταν στο προηγούμενο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΜ επισήμανε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν ασχολείται με ποινικές πράξεις, κάτι που είναι αρμοδιότητα της Εισαγγελίας, ενώ συμπλήρωσε ότι, αν πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, παραπέμπεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο και μπορεί να περάσουν ως και δύο χρόνια για να τελεσιδικήσει μια απόφαση, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία.

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. διοικητής του Νοσοκομείου, μετά και τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της Διοίκησης και ο ΙΣΜ κατέθεσε μήνυση για την παρακράτηση αμοιβών σε νόμιμη επίσχεση εργασίας, βλέπει φαντάσματα και ίσως νιώθει ανασφαλής», ήταν η δήλωση του κ. Δραμητινού.

Καταλήγοντας, ο κ. Δραμητινός, ανέφερε ότι το Δ.Σ. του ΙΣΜ αποτελείται από 11 άτομα εκλεγμένα και όχι καλοπληρωμένα διορισμένα, υπονοώντας ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος είναι μνημονιακός δημόσιος λειτουργός, όπως και οι φυσικοί του προϊστάμενοι.

«Χαιρόμαστε που είναι ένας καλός υπάλληλος, αλλά, δυστυχώς, είναι ένας εξαιρετικός υπάλληλος της τρόικας», ανέφερε.

Απαντώντας δια μέσω του ραδιοφώνου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, ισχυρίστηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έλαβε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2011 πόρισμα ΕΔΕ, που έγινε στο Νοσοκομείο και αφορούσε γιατρό.

Τόνισε δε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση , παρόλο που αφορά υπόθεση του Νοσοκομείου.

Ανέφερε ότι στον Ιατρικό Σύλλογο υπάρχει και δεύτερη ΕΔΕ, που δεν προκλήθηκε από το Νοσοκομείο, αλλά από γιατρούς του Νοσοκομείου και αφορά τη Διοίκηση τα μάλλα, αν και δεν πρόκειται για χρηματισμό.

Αναφορικά με τα «φακελάκια», επειδή υπήρξε εμπλοκή της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου παρέπεμψε το ζήτημα στο υπηρεσιακό συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και εκτίμησε ότι ζητήθηκε η συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου, διότι πρόκειται για απόφαση Δικαστηρίου.

Τέλος, ανέφερε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου, που εκδόθηκε την άνοιξη του 2011, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εστάλη και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις