ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση για Λαρισαίο γραφίστα

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου ήρθε 10ος στον κόσμο σε διαγωνισμό αφίσας για τη ρέγγε

O Λαρισαίος γραφίστας Δημήτρης Ευαγγέλου κατόρθωσε να έρθει 10ος καλύτερος στον κόσμο σε Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας για τη μουσική Ρέγγε.

Ο διαγωνισμός σαν στόχο του είχε να βοηθήσει στην περαιτέρω διάδοση της ρέγγε, αλλά και να αναγνωρίσει την επίδρασή της στις σύγχρονες κοινωνίες. Συνολικά υποβλήθηκαν 1.142 έργα από 80 διαφορετικές χώρες.

Η κριτική επιτροπή (Luba Lukova, Yossi Lemel και Andrew Lewis) επέλεξε τους τρεις νικητές και τους εκατό φιναλίστ, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και τρία ελληνικά έργα: δύο του Λαρισαίου Δημήτρη Ευαγγέλου (Design/Good studio) και ένα του Αιμίλιου Γκαλίπη από τη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα έργα του Δημήτρη Ευαγγέλου μάλιστα, κατατάχθηκε στη 10η θέση και το δεύτερο στην 46η.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ανήκει στον Τζαμαϊκανό γραφίστα Michael Thompson και την Ελληνίδα γραφίστρια Μαρία Παπαευσταθίου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

O Δημήτρης από το 1993 έως το 1996 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου δίπλα στον ζωγράφο Μιχάλη Βαμβακάρη στον Βόλο. Σπούδασε γραφιστική και DTP στην Αθήνα και αμέσως μετά συνέχισε με Graphic Design [BA (HONS)] στο Staffordshire University στην Αγγλία.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε μεγάλες Αθηναϊκές εταιρίες σαν Graphic Designer. Σήμερα διαθέτει στη Λάρισα το δικό του δημιουργικό γραφείο, προσφέροντας σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις μέσα από τις εφαρμογές του εντύπου, της εταιρικής ταυτότητας, της διαφήμισης του web κ.λπ.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές σε τοπικά μέσα καθώς και σε δημιουργικά blogs του εξωτερικού.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις