ΚΟΣΜΟΣ

Διέρρευσαν εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης χρηστών της LinkedIn

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει 150 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για να ερευνήσει την πρόσφατη διαρροή εκατομμυρίων κωδικών πρόσβασης των χρηστών της, σύμφωνα με το διευθυντή της εταιρίας Βισέντε Σιλβέιρα.

Πάντως, ο Σιλβέιρα εμφανίστηκε καθησυχαστικός, γράφοντας στο μπλογκ της εταιρίας ότι δεν διέρρευσαν και οι κωδικοί πρόσβασης στα e-mail των χρηστών, γεγονός που δυσκολεύει τη χρήση των κωδικών που εκλάπησαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους θα ακυρωθούν όλοι οι κωδικοί που έχουν παρόμοια μορφή με αυτούς που διέρρευσαν, συστήνοντας την άμεση αλλαγή τους με πιο σύνθετους κωδικούς, η αποκρυπτογράφηση των οποίων είναι πιο δύσκολη. Είπε επίσης, ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι χρήστες των οποίων οι κωδικοί διέρρευσαν, αλλά και αυτοί των οποίων οι κωδικοί θα ακυρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ένα αρχείο που φέρεται να περιέχει τους κωδικούς σε κρυπτογραφημένη μορφή ανεβάστηκε από αυτοαποκαλούμενο χάκερ σε ρωσικό δικτυακό τόπο, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια από χάκερς σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των δεδομένων και την αποκάλυψη των κωδικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις