ΛΑΡΙΣΑ

«Καταδίκη των βίαιων συμπεριφορών» ζητά ο Μάξιμος

Συνέντευξη στη ΝΕΤ παραχώρησε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Η καταδίκη βίαιων συμπεριφορών πρέπει να είναι ομόθυμη

«Πραγματικά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα αυτά, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες συμπεριφορές σε προεκλογική περίοδο. Παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες, σε σκοτεινές περιόδους, που ο ελληνικός λαός έδωσε αγώνες για να ξεπεραστούν.

Δυστυχώς, διολισθαίνει όλο και περισσότερο η πολιτική ζωή σε τέτοιες συμπεριφορές, καταδικαστέες απόλυτα. Νομίζω πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη αυτών των συμπεριφορών. Πραγματικά μένω εμβρόντητος».

Με εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση ο κόμπος έφθασε στο χτένι

«Κάποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν το κράτος. Το πρόβλημα διογκώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών.

Το κράτος, φάνηκε αδύναμο να το αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε με τη ψήφιση του νόμου Ραγκούση που λειτούργησε ως μαγνήτης για την είσοδο μεταναστών. Γνωρίζετε τη συμφωνία του «Δουβλίνο ΙΙ» που εγκλωβίζει ουσιαστικά τους μετανάστες στην Ελλάδα, που μπορεί να είχαν κατά νου να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί και με την οικονομική κρίση, δεν υπάρχουν δουλειές, υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας, το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλες περιοχές πόλεων της χώρας έχουν γκετοποιηθεί πλήρως. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Πάνω σε αυτό επενδύουν ακραίες πολιτικές, κομματικές δυνάμεις και δρέπουν καρπούς. Είδατε και τα φαινόμενα, τις προηγούμενες εβδομάδες, στην Πάτρα όπου και εκεί επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις αυτές να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους. Χρειάζεται, νομίζω, με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα γιατί ο κόμπος έφθασε στο χτένι».

Θα δώσουμε την αφορμή να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

«Το μείζον ζητούμενο είναι τι κυβέρνηση θα υπάρξει την επόμενη μέρα, ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού.  Όσο πιο ενημερωμένος είναι ο πολίτης, τόσο το καλύτερο. Αν προσέλθει και πάλι στην κάλπη με το συναίσθημα της οργής, φοβούμαι τα χειρότερα για την επόμενη μέρα. Ήδη, από χθες αναζωπυρώνονται τα  σενάρια εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Για παραδειγματική τιμωρία κάνουν λόγο ευρωπαϊκές εφημερίδες, για σενάρια του Βερολίνου για αποπομπή της Ελλάδας, προκειμένου να συμμορφωθούν οι υπόλοιπες χώρες του Νότου. Λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη, από ό,τι φαίνεται, ένα σχέδιο με τον κωδικό «Ιφιγένεια» για την Ελλάδα και αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θέλουν την αποπομπή της Ελλάδας από την ΕΕ, από την ευρωζώνη.

Θα δώσουμε την αφορμή προκειμένου, στις 18 Ιουνίου, να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί; Την αφορμή θα την δώσουμε αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιηθεί η πρόθεσή του, η προεκλογική του δέσμευση για καταγγελία του μνημονίου, για μονομερή ακύρωση».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστικό

«Πρώτη φορά βλέπω κόμμα που κατέβηκε με ένα πρόγραμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αμέσως μετά, να παρουσιάζει ένα άλλο, υποτίθεται διαφορετικό. Προσπαθούν κάποια πράγματα να τα στρογγυλέψουν, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν οι βασικές ιδεολογικές αγκυλώσεις, οι ιδεοληψίες που διατρέχουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε μία διαφορετική λογική από εμάς.

Δεν μπορεί κανείς να λέει άλλα όταν είναι στο 3% και άλλα όταν είναι στο 13%.  Εγώ θεωρώ ότι αυτά που παρουσιάζουν τα κόμματα ως προγράμματα πρέπει να έχουν μια ρεαλιστική βάση. Δυστυχώς, αυτή τη ρεαλιστική βάση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όταν ήταν στο 3%, ούτε τώρα που είναι στο 16%».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις