ΛΑΡΙΣΑ

Διάκριση του 404 Σ.Ν. στο Βαλκανικό Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εργασίες του  17ου Βαλκανικού Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες  στο Βελιγράδι.

Η Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής είναι ένας θεσμός  που ιδρύθηκε το 1995 αρχικά από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ… των χωρών μελών σε θέματα προληπτικής ιατρικής επείγουσας χειρουργικής πολέμου, ραδιολογικού – βιολογικού – χημικού πολέμου, ψυχικής υγείας, μαζικών απωλειών υγείας και καταδυτικής ιατρικής.
Πέρα από αυτό επιδιώκεται η σύσφιξη των σχέσεων και ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών μελών. Το 2008 εισχώρησε και η Σερβία, ενώ από πέρυσι μέλος είναι και η Αλβανία.
Φέτος από τις 29 Μαϊου έως και την 1η Ιουνίου Διακλαδική αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας  με αξιόλογα στελέχη Ιατρούς και Νοσηλευτές μετέβη στη Σερβική πρωτεύουσα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπου με προφορικές ανακοινώσεις, poster συμμετοχή σε Προεδρεία και στρογγυλά τραπέζια έδωσαν για μία ακόμη φορά το δυναμικό τους παρών.
Στις 4 ημέρες των εργασιών  παρουσιάστηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την εκπαίδευση καθώς και με την έρευνα πάνω σε διάφορα Ιατρικά και  νοσηλευτικά μοντέλα.
Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου η επιστημονική επιτροπή, αποφάσισε όπως απονείμει το βραβείο καλύτερης προφορικής εργασίας από την Ελληνική αντιπροσωπεία στο Στρατό Ξηράς και στην  Τχη (ΥΝ) Μαλλιαρού Μαρία, Mcs, PhD , Eιδικευθείσα Ψυχικής Υγείας του 404 Στρατιωτικού  Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα “Occupational Acccidents and Musculoskeletal Disorders in Greek Armed Forces in Evros County”.
Στην ερευνητική ομάδα η οποία δούλεψε εντατικά πάνω στο σημαντικό θέμα των Μυοσκελετικών κακώσεων που αφορά τον πολυπληθή  Στρατιωτικό Πληθυσμό της περιοχής του Έβρου συμμετείχαν επίσης η  Τχης (ΥΝ) Καραθανάση Κωνσταντινιά, Mcs, PhDc, Eξειδικευθήσα Νοσηλευτικής Χειρουργείου στο San Antonio TEXAS USA του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, η Τχης (ΥΝ) Μουστάκα Ελένη, Mcs,  PhDc  της ΣΜΥ και η Τχης (ΥΝ) Σωτηριάδου Κυριακή, Mcs,  PhDc  της 2ης ΤΑΞΥΠ/ΔΥΓ.
Εκτός του Στρατιωτικού επιστημονικού προσωπικού  δύο κορυφαίοι επιστήμονες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κοινότητας πλαισίωναν την ομάδα. Πρόκειται για τον Dr Παύλο Σαράφη Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λαμίας καθώς και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του  Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κο Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.
Το 2013 τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η γειτονική Τουρκία όπου και εκεί αναμένεται αξιόλογη Ελληνική παρουσία.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις