ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζιώγας: «Έχουμε την ίδια φιλοσοφία με τον Πηλαδάκη»

Στη Ραδιοφωνία Κισσάβου φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της συνέχισης της συνεργασίας του με τους «βυσσινί» αλλά και για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Ζιώγας τόνισε:

-Θα συνεχίσετε να είστε προπονητής της ΑΕΛ και τη νέα χρονιά;

«Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο Κώστας Πηλαδάκης όταν τοποθετηθεί επίσημα. Από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνετε έχω πάρει εντολή να δω την επόμενη μέρα της ομάδας. Έχω καταστρώσει τα πλάνα μου αναφορικά με την επόμενη μέρα της ΑΕΛ και έχω ενημερώσει για αυτά τον Κώστα Πηλαδάκη. Επίσης, γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλοι προπονητές οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αναλάβουν την ΑΕΛ. Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό. Αν και εφόσον ο Κώστας Πηλαδάκης που εμπιστευτεί τελικά τις τύχες της ΑΕΛ φυσικά και θέλω να συνεχίσω να είμαι προπονητής της».

– Πόσο δύσκολη ήταν τελικά η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία από τη στιγμή που αναλάβατε τα ηνία του πάγκου;

«Όταν ήρθα στην ΑΕΛ η ομάδα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Θεωρώ δεδομένο ότι από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη. Όμως από την άλλη στα τελευταία παιχνίδια κάναμε σπουδαίο έργο με τους παίκτες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις 6 πρώτες ομάδες της κατηγορίας και εκτιμώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Αυτό το οποίο ήθελα να αλλάξω ήταν τη ψυχολογία και παράλληλα να δώσω εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Εκτιμώ ότι αποτελεί μονόδρομο στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι ομάδες να στραφούν στα νέα παιδιά. Χρειάζεται όμως από όλους μεγάλη επιμονή και υπομονή».

– Πόσο εύκολο είναι μια ομάδα στηριζόμενη σε νεαρούς παίκτες παράλληλα να καταφέρει και το στόχο της ανόδου;

«Να σας πω. Οι παίκτες μου έλεγαν ότι αν είχαμε ακόμη μπροστά μας 4 με 5 παιχνίδια ακόμα η ομάδα θα μπορούσε να είχε μπει στα πλέι οφ. Κάτι που το ένιωθε και ο κόσμος βλέποντας τις αντιδράσεις του. Αυτό τον…άερα τον έδωσαν τα νεαρά παιδιά. Βέβαια οπωσδήποτε χρειάζεται και η βοήθεια των έμπειρων παικτών και για αυτό έχω πει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κράμα παλιών και νέων παικτών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Και η μεγάλη ΑΕΛ έτσι δημιουργήθηκε. Σιγά, σιγά ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα νέοι παίκτες και με βοήθεια των παλιών φτάσαμε στο σημείο να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

– Η φιλοσοφία η δικιά σας συμβαδίζει με του Κώστα Πηλαδάκη;

«Ο πρόεδρος αγαπά πολύ και παθολογικά την ΑΕΛ. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Να σας πω μόνο ότι η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή πληρώνει 12 ενοίκια σε παίκτες με αποτέλεσμα η ομάδα να χρεώνεται αρκετές χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Για αυτό επαναλαμβάνω ότι στις εποχές που ζούμε αποτελεί μονόδρομο η στροφή σε νεαρούς Έλληνες παίκτες».

– Μεταγραφικά η ΑΕΛ πως θα κινηθεί;

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κινηθούμε για 4-5 παίκτες ηλικίας 22 με 23 ετών και οι οποίοι θα έχουν αγωνιστικές παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Από εκεί και πέρα ξεχώρισαν και 2-3 παίκτες από τις δοκιμές στα δύο τελευταία φιλικά και κάπως έτσι θα κινηθούμε».

-Ποιοι από τους ξένους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ επιθυμείται την παραμονή τους;

«Σίγουρα ο Ζεκίνια που τον πιστεύω πολύ. Εξάλλου είναι στο χέρι της ΑΕΛ να ανανεωθεί η συνεργασία μας μαζί του. Από εκεί και πέρα και ο Γκονζάλες που εκδήλωσε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΛ και τη νέα περίοδο».

-Πως πρέπει να αναπτυχθεί το σκάουτινγκ στην ΑΕΛ ώστε να βρίσκονται καλοί και φτηνοί ποδοσφαιριστές;

«Ο κάθε προπονητής πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει το δικό του τρόπο σκέψης. Εγώ αυτό που πρότεινα είναι να ενεργοποιηθούν οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ που έχουν τις γνώσεις και ο καθένας από αυτούς να αναλάβει μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Άλλος στην Μακεδονία, άλλος στη Θεσσαλία κτλ. Για μένα πρότυπο λειτουργίας είναι η Μπιλμπάο και κάπως έτσι οραματίζομαι την ΑΕΛ».

-Έχει κλείσει η ομάδα προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία;

«Ακόμη όχι και απορώ γιατί γράφτηκε ότι έχω καταλήξει σε κάποιο. Εγώ μπορεί να επιθυμώ να πάμε στην Ιταλία. Αλλά θα πρέπει να δούμε και τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν καθώς και τους παίκτες που έχουμε. Τσεκάραμε μαζί με τον κ. Πήδουλα τρία προπονητικά κέντρα (Σαμαρίνα, 3-5 Πηγάδια και Ελατοχώρι). Αυτό που θα πληροί τις 3 βασικές προδιαγραφές που απαιτεί μια προετοιμασία (Καλό γήπεδο, καλό φαγητό, πλήρη γυμναστήριο), θα είναι και αυτό που θα πάει η ΑΕΛ για την προετοιμασία».

– Όλο αυτό το διάστημα ήρθατε ποτέ σε σύγκρουση με τον Κώστα Πηλαδάκη;

«Όχι. Σίγουρα υπήρχαν δύσκολες στιγμές και στιγμές έντασης όπως μετά το ματς με την Επανομή. Αλλά στο παρελθόν έχω ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα και πολύ μεγαλύτερη πίεση σαν ποδοσφαιριστής αυτής της ομάδας. Με την ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ειδικά στους οργανωμένους για τη μεγάλη βοήθεια και στήριξη που μας παρείχαν. Πιστεύω ότι τα γεγονότα μετά το ματς με την Επανομή ωφέλησαν την ΑΕΛ».

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις