ΛΑΡΙΣΑ

«Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν μέτρα – ψίχουλα για την ανακούφιση του λαού»

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα

Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δ. Αβρανάς.

Στην ομιλία του τόνισε:

«Ποιος δεν έχει ακούσει το ανέκδοτο με εκείνον που είχε μια πολύτεκνη οικογένεια κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι, στριμωγμένη σε μια καμαρούλα μια σταλιά; Να θυμίσω απλώς πως η λύση που τους πρότειναν ήταν αφού πρώτα βάλουν μέσα στο σπίτι για μερικές μέρες το γάιδαρο, την αγελάδα και το γουρούνι, στη συνέχεια να τα βγάλουν! Τότε ήταν που ένιωσε η πολύτεκνη οικογένεια μεγάλη άνεση κι ανακούφιση!

Αυτή τη δοκιμασμένη λύση φαίνεται πως ακολούθησαν και τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση στις 17 Ιούνη, όταν έγραψαν τα νέα τους οικονομικά προγράμματα. Τόσο η ΝΔ, όσο κι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχονται, μετά τον οδοστρωτήρα των αντιλαϊκών μέτρων των τελευταίων χρόνων, να προτείνουν μέτρα – ψίχουλα, που δήθεν θα μας …«ανακουφίσουν»!

Στην πραγματικότητα αυτές τους οι προτάσεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για δουλειά με αξιοπρεπή αμοιβή και σύνταξη, για δωρεάν υγεία και παιδεία, για φθηνή και καλή κατοικία, για κοινωνική ασφάλιση, για ξεκούραση.

Επιπλέον, αν προσέξει κανείς πιο προσεκτικά, θα δει στα «ψιλά γράμματα» πως ακόμη κι αυτά τα «ψίχουλα», που υπόσχονται (πάντα με τον «αστερίσκο» ότι θα έχουμε «ανάπτυξη»), έχουν την προϋπόθεση πως θα συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στην ΕΕ, μέσα στην ευρωζώνη και πως και τα δύο αυτά κόμματα θα «σκιστούν» (ή αλλιώς «θα μας σκίσουν»;) για να μείνουμε εκεί!

Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο προετοιμάζουν τους εργαζόμενους και τα δύο κόμματα! Το τραγικό, βέβαια, είναι για εκείνους που ψηφίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούν να φανταστούν σήμερα πως μια «αριστερή κυβέρνηση», χωρίς να κρίνουμε εδώ τις προθέσεις της, από τη στιγμή που αναλαμβάνει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, θα έχει δεμένα χέρια και πόδια! Θα εφαρμόσει ότι κι η «δεξιά» κυβέρνηση!

Υπάρχει όμως και το άλλο ενδεχόμενο της διάλυσης της ευρωζώνης, ή της απόρριψης της Ελλάδας, ή ακόμη και διαμελισμού της ΕΕ; Να μην ξέρουν άραγε τα δύο παραπάνω κόμματα πως η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, ακόμη και στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού, στις ΗΠΑ;

Γιατί κρύβουν από τους εργαζόμενους το υπαρκτό ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης; Τότε οι «όρκοι πίστης», που δίνουν σήμερα στην ΕΕ και στο ευρώ θα είναι κενό γράμμα, αλλά ο λαός θα βρεθεί απροετοίμαστος κι αφοπλισμένος μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να γιατί, άσχετα από το ποιο από τα δύο ενδεχόμενα θα έχουμε, ο λαός θα χρειαστεί την επομένη των εκλογών, όσο ποτέ πριν, δυνατό το ΚΚΕ. Τη δύναμη που είναι το αποκούμπι του στην πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

Που έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Που είναι «παντός καιρού» και δεν έχει υποστείλει της σημαία του αγώνα για να δοθεί σήμερα λύση σε κάθε υπαρκτό κι ουσιαστικό πρόβλημα των εργαζομένων, της αγροτιάς, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Όσο πιο ισχυρό είναι αυτό το λαϊκό «αντίβαρο», τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους, μπροστά στα αντιλαϊκά σχέδια της κεντροδεξιάς ή κεντροαριστεράς!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις