ΛΑΡΙΣΑ

Λάδι και μαλακό αλεύρι θα διανείμουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης

Ακούραστοι συνεχίζουν τις δράσεις τους οι “Ενεργοί Πολίτες Λάρισας”.

Ικανοποιώντας αιτήματα εκατοντάδων συμπολιτών τους αποφάσισαν να παρατείνουν τη δράση για προσφορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς.

Έτσι, το Σάββατο 9 Ιουνίου οι Ενεργοί Πολίτες θα διαθέσουν 28 τόνους Εξαιρετικό Παρθένο Πελοποννήσου (από την περιοχή Ν. Φιγαλίας της επαρχίας Ολυμπίας) στην τιμή των 2,70 ευρώ το λίτρο (13,5 ευρώ το 5λιτρο) και ελληνικό μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς με 0.55 ευρώ το κιλό (5,5 ευρώ το 10κιλο).

Το ελαιόλαδο είναι δοκιμασμένο (περισσότεροι από 2 χιλιάδες συμπολίτες έκαναν ανάρπαστους 55 τόνους στη διάθεση του Σαββάτου 19 Μαΐου) και συνοδεύεται με πιστοποιητικό ποιότητας και χημικές αναλύσεις.

Τα χαμηλά «Κ» διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής του για 18 τουλάχιστον μήνες, αν διατηρηθεί σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το αλεύρι προέρχεται από ελληνικά μαλακά σιτάρια, έχει διατεθεί σε Κατερίνη και Βόλο και οι αγοραστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ποιότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή πώλησης εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη λιανική είναι 4 ευρώ το λίτρο (ή 20 ευρώ το 5λιτρο), ενώ του αλευριού από σιτηρά ελληνικής προέλευσης (όχι ελληνικής συσκευασίας) είναι 1 ευρώ το κιλό.

Η διάθεση των παραπάνω προϊόντων θα γίνει στο γνωστό από όλους σας πια στέκι μας στην Σκεπαστή αγορά της Λάρισας στην Νεάπολη.

Οι παραγγελίες λαδιού και αλευριού θα γίνουν με δύο τρόπους: ηλεκτρονικά μέσω ιντερνέτ στην ιστοσελίδα τους  www.energw.gr και στα τραπεζάκια που βρίσκονται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο καθημερινά (πρωινές ώρες).

Στα ίδια τραπεζάκια θα γίνονται εγγραφές νέων μελών και εθελοντών για μελλοντικές δράσεις.

Επίσης, στον ίδιο χώρο, όπως και την ημέρα της διανομής, θα βρίσκεται δοχείο συλλογής τηγανέλαιου για ανακύκλωση.

Τις επόμενες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διανομής των τροφίμων οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θα προσφέρουν 200 κιλά αλεύρι και 400 κιλά λάδι  κατά προτεραιότητα σε οικογένειες άνεργων και οικονομικά αδύναμων του Ν. Λάρισας.

Σταδιακά θα επιχειρηθεί μόνιμη καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών τους με τη συμβολή κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι θα εργασθούν εθελοντικά για το σκοπό αυτό. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι «Ενεργοί πολίτες Λάρισας» έχουν δωρίσει σε Ιδρύματα, φορείς και οικογένειες περισσότερους από οκτώ τόνους τροφίμων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις