ΚΟΣΜΟΣ

Είναι το Chagas το νέο Aids;

Πρόκειται για τροπική ασθένεια που εξαπλώνεται από τη νότια και κεντρική Αμερική στις ΗΠΑ

Όλα τα είχαμε, μια νέα επιδημία μας έλειπε μόνο. Οι επιστημονικές απόψεις δεν είναι καθόλου ευοίωνες για την ανθρωπότητα αφού σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό έντυπο αναφέρεται καθαρά ότι το Chagas μπορεί να εξελιχθεί σε νέο AIDS.

Το Chagas είναι μια τροπική ασθένεια που έχει προσβάλλει ήδη περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νότια και την κεντρική Αμερική και σιγά- σιγά εξαπλώνεται και βορειότερα αφού υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 έχουν προσβληθεί και στις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τη μάστιγα του AIDS δεν μεταδίδεται μέσω σεξουαλικής πράξης αλλά από έντομα –όπως τα κουνούπια- που πίνουν το ανθρώπινο αίμα.

Μάλιστα τα αποκαλούν τα «έντομα που φιλάνε» αφού προτιμούν να επιτίθενται στο πρόσωπο. Την ώρα που ρουφάνε το αίμα διοχετεύουν στο ανθρώπινο οργανισμό ένα παράσιτο. Όταν ξυστείς στο σημείο που σε τσίμπησε το βρωμερό έντομο, τότε ξεκινά η μόλυνση.

Στη συνέχεια το παράσιτο φτάνει στην καρδιά και προκαλεί σοβαρά προβλήματα που φτάνουν μέχρι το θάνατο.

Κάθε χρόνο 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το Chagas και η θεραπεία εκτός του ότι είναι πολύ δαπανηρή δεν είναι και σίγουρο ότι θα πιάσει.

Ουσιαστικά μόνο στην αρχή της νόσου ο ασθενής έχει ελπίδες ώστε να γίνει καλά αφού τα φάρμακα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να την καταπολεμούν.

Η ασθένεια μεταδίδεται και με μετάγγιση αίματος αλλά και από μητέρα σε έμβρυο και τα περισσότερα θύματα είναι φτωχοί και άστεγοι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Οι επιστήμονες βρίσκουν πολλές ομοιότητες στους φορείς του Chagas με αυτούς στα πρώτα χρόνια του AIDS και φοβούνται τα χειρότερα.

Οι θεωρίες συνομωσίας ήδη μιλάνε για σχέδιο «κάποιων» να ελαττωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη και τις οικονομικές προεκτάσεις αλλά το θέμα είναι με ποιο τρόπο η ιατρική θα βρει τρόπο ώστε να μην εξαπλωθεί η επιδημία.

(topontiki.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις